News Flash:

Medicii din judetul Timis sunt pregatiti sa faca fata virusului EBOLA! Deocamdata nu sunt motive de ingrijorare

12 August 2014
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
Duminica a aparut primul caz de suspiciune de Ebola in Romania – un barbat de 51 de ani, din Ploiesti, intors recent din Nigeria. Totusi, managerul Spitalului de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, Adrian Streinu-Cercel, declara ca 99 la suta cazul nu este Ebola, simptomele ducand tot mai mult spre malarie. In Timis, medicii sunt, totusi, pregatiti pentru a face fata unui caz de Ebola.
Ministerul Sanatatii impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) vor revizui procedurile existente, iar OMS, daca va valida procedurile respective, le va transmite mai departe medicilor.  Spitalul Victor Babes din Timisoara este dotat cu toate ustensilele necesare, la frontiere, la aeroport sunt dintotdeauna oameni care sunt pregatiti de astfel de interventii. Deocamdata nu s-au primit instructiuni suplimentare. Masurile la Spitalul Victor Babes din Timisoara sunt cele in vigoare pentru pandemie de gripa ori alte cazuri de boli infectioase ori virusuri, printre care si Ebola.
„Avem o sectie de terapie intensiva specializata pe asa ceva, masuri de protectie individuala, halate de unica folosinta, manusi, masca, protocol nu avem deocamdata pentru ca Timisoara nu reprezinta o cale directa de patrundere a acestui virus Ebola in tara. Pe aeroportul din Timisoara inca nu vin persoane din Nigeria”, spune Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului Victor Babes Timisoara, scrie Tion.ro.
Virusul Ebola, care provoaca febra hemoragica se refera la un grup de virusuri ce afecteaza organele interne ale unei persoane contaminate, provocand sangerari si hemoragii puternice, ceea ce anunta faza cea mai grava, care duce la deces. Specialistii atrag atentia ca simptomele de contaminare cu virusul Ebola pot fi confundate cu cele ale altor boli, cum este malaria, febra tifoida, meningita sau chiar ciuma.

nigeria adrian streinu-cercel ebola
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029120 (s)