News Flash:

Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen

27 Aprilie 2015
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, inainte de plecarea in vizita oficiala de doua zile pe care o efectueaza la Roma, ca pe agenda discutiilor cu oficialii italieni se afla aderarea Romaniei la spatiul Schengan dar si drepturile romanilor din aceasta tara.
Deplasarea in Italia continua seria de vizite in tari cu care Romania are parteneriate strategice, a precizat seful statului, precizand ca importanta este data de mai mutle aspecte.
El a spusca Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai Romaniei, facand referire si la existenta in Italia a unei comunitati romanesti foarte mari.
”Voi discuta despre modalitatile de a intari colaborarea in interiorul UE si NATO. In acest context, voi aborda tema aderarii Romaniei la spatiul Schengen, asa cum am facut-o in toate capitalele europene”, a afirmat seful statului.
El a precizat ca discutiile cu comunitatea romanilor este un punct important pe agenda discutiilor. ”Drepturile cetatenilor romanii trebuie sa fie aparate, este in interesul ambelor parti”, a spus Iohannis, mentionand ca comunitatea romanilor din Italia este o punte de legatura intre cel doua state.
Din delegatia care il insoteste pe presedintele Klaus Iohannis in vizita oficiala fac parte consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Cosmin Marinescu, Ion Oprisor, Andrei Muraru, Lazar Comanescu, secretarul de stat in MAE, George Ciamba.
Sotia presedintelui, Carmen Iohannis, in insoteste pe presedinte in vizita la Roma.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004509 (s)