News Flash:

Jurnalistul german ridicat de Jandarmerie in timpul protestelor de miercuri seara, amendat cu 500 de lei / Reactia lui Paul Arne Wagner

21 Iunie 2018
834 Vizualizari | 0 Comentarii
german

Jurnalistul german care a fost ridicat la protestele de miercuri seara a fost amendat cu 500 de lei, reprezentantii Jandarmeriei precizand ca, desi acesta a sustinut ca este reprezentant al presei, nu a dovedit cu un document oficial si ca avea totusi obligatia sa aiba un comportament adecvat.
„Jandarmeria Romana sanctioneaza comportamentul necorespunzator pe care il manifesta o persoana, indiferent de calitatea acesteia. Cel in cauza a fortat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia si conducerea la Sectia de Politie unde a fost sanctionat contraventional cu amenda de 500 lei”, au precizat reprezentantii Jandameriei din Capitala.

De asemenea, sursa citata mai arata ca, desi Paul Arne Wagner a sustinut ca este jurnalist, nu a facut dovada cu un document oficial care sa ateste aceasta calitate.

„Purtarea, la vedere, a unui badge inscriptionat ”PRESS” nu reprezinta un act oficial. Pe de alta parte, reiteram faptul ca, indiferent de calitatea profesionala pe care o are orice persoana care participa la acest gen de evenimente publice trebuie sa aiba un comportament adecvat si sa respecte indicatiile fortelor de ordine care se afla in strada pentru linistea si siguranta tuturor cetatenilor”, mai spune Jandarmeria.
partidelor aflate la putere, noi am documentat si asta. Eu sunt bine, multumesc pentru mesaje, am doar o vanataie la genunchi. Dar gandurile mele merg la toti oamenii care au fost astazi loviti de bratul armat al statului, si ridicati, si abuzati, asa cum vad acum in filmarile colegilor de la Passport Productions, pe care le publicam maine. Pentru acesti oameni loviti si invinetiti nimeni nu a sunat la Ambasada Germaniei, la Ministerul de Externe German sau alte institutii care au fost imediat averitzate de ceea ce mi se intampla mie - eu, jurnalist german. Vestea cea buna este: bratul armat al lui Dragnea se termina acolo. Poate esti luat la sectie, dar stai acolo un pic, iei o amenda abuziva si te intorci la protest. Chiar am auzit discutii intre politistii iesiti la tigara care se intrebau cum vor mai face treaba daca intra in vigoare modificarile la codul penal. Imi pare rau ca romanii au ajuns sa lupte inca o data in 30 de ani pentru libertate, dar sunt alaturi de voi. Nu va lasati intimidati de abuzuri!”, a scris Paul Arne Wagner.

Acesta mai a ajuns la concluzia ca, dupa documentarile din timpul protestelor care s-au intins pe mai bine de un an de zile, Jandarmeria a ajuns o institutie „scapata de sub control, o forta opresiva care face abuzuri sistematice”.

„In sectia de politie am vazut astazi o harababura. In miezul noptii aproape, jandarmi intrau si ieseau din camere, alergau, oameni erau adusi, inclusiv oameni batrani, cu care "organele" nu stiau ce sa faca. In acest timp, insusi jandarmul care m-a ridicat, cu niste ochi tulburi si o atitudine extrem de violenta, de bruta, a stat doar langa mine in sectia de politie, desi am spus ca este acolo ca sa ma intimideze si as prefera sa iasa. Am fost acuzat de lucruri contradictorii, diferite de la jandarm la jandarm, minciuni, cum ca i-as fi agresat si tot asa. Apoi ceva ciudat s- aintamplat, si au incercat sa ma faca sa semnez un avertisment "ca sa nu primesc amenda". Si sa plec. Dar eu nu am fost lasat nici macar sa il citesc, asa ca nu am putut semna!”, a mai scris jurnalistul.

Precizarile vin dupa ce printre protestatarii ridicati de jandarmi, miercuri seara, in timpul manifestatiei din Piata Victoriei s-a numarat si un jurnalist german, Paul Arne Wagner.

"Inca nu stim cati protestatari au fost ridicati de jandarmi, printre care si colegul nostru Paul Arne Wagner, si nici unde au fost dusi. Jandarmeria romana nu considera ca jurnalistii, chiar si cei straini, au vreun drept de a participa si a documenta aceste manifestatii democratice", se arata pe pagina de Facebook a Passport Production, firma care a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, in Teleorman.

Unul din liderii manifestantilor din Piata Victoriei, Mihai Cristian Dide, a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca jurnalistul german a fost ridicat de catre jandarmi, alaturi de mai multi protestatari, si dus la politie.

Jandarmeria Capitalei a anuntat, miercuri seara, ca sase protestatari, care au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor din zona Pietei Victoria, au fost ridicati si dusi la politie pentru audieri. Anterior, alti doi manifestanti au fost amendati cu 4.500 de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007130 (s)