News Flash:

Joe Biden, la Palatul Cotroceni: Spun de pe pamant romanesc: Onoram art. 5 din Acordul NATO, sa nu va indoiti!

21 Mai 2014
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
Vicepresedintele SUA, Joe Biden, a fost primit la Palatul Cotroceni, fiind intampinat de catre presedintele Traian Basescu. Traian Basescu a declarat ca a discutat cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, despre nevoia ca Romania sa isi consolideze statul de drept, ca premisa a realizarii la parametrii maximi a parteneriatului cu Statele Unite ale Americii.
Declaratiile lui Traian Basescu:
Am discutat principalele subiecte de pe agenda bilaterala si de pe agenda regionala. Afirm ca dupa intrarea Romaniei in NATO si UE parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA este pentru noi a treia realizare politica de dupa Revolutie.
Am discutat despre nevoia ca in Romania sa consolidam statul de drept. Statul de drept ca o premisa a avansului in realizarea la parametri maximi a parteneriatului cu SUA.
Am multumit vicepresedintelui Biden pentru reactia imediata pe care au avut-o SUA la momentul declansarii conflictului din Ucraina prin suplimentarea fortelor care sa fie gata sa participe la orice fel de misiune, mai ales la cea de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietica. SUA isi respecta cuvantul.
Am discutat despre vulnerabilitatile la Marea Neagra. A fost analizata dependenta energetica exagerata de gazele din Rusia.
Declaratiile lui Joe Biden:
Multumesc pentru angajamentul pentru parteneriatul transatlantic. De fiecare data sunt uimit de progresul pe care l-ati realizat. Intr-o singura generatie, tara s-a ridicat de la tiranie ca sa se alature puterilor libere si celei mai puternice aliante, NATO.
Vom deschide situl de amplasare a sistemului antiracheta de la Deveselu. Incurajam Romania sa continue eforturile de ridicare a bugetului apararii la 2% din PIB.
Presedintele SUA apreciaza alianta cu Romania. Unul dintre motivele principale ale venirii mele a fost ca de pe pamantul romanesc sa spun ca vom onora articolul 5 din tratatul NATO, este o obligatie sacra. Niciun aliat NATO nu este singur, noi ne protejam unii pe altii.
Agresiunea din Crimeea ne aminteste de ce avem nevoie de NATO si de ce Romania face parte din NATO.
Alegerile din Ucraina sunt o posibilitate ca ei sa decida viitorul lor. Toate tarile trebuie sa foloseasca influenta lor ca sa creeze un mediu pozitiv astfel incat ucrainenii sa poata vota liber. Daca Rusia submineaza alegerile din Ucraina trebuie sa aplicam sanctiuni mai puternice Rusiei.
In Romania e in joc mai mult decat securitatea fizica, e o sansa de viata in libertate, prosperitate si demnitate.
Eu si presedintele SUA apreciem eforturile dvs pentru a consolida si proteja statul de drept in Romania.
Alianta noastra este puternica si datorita dumneavoastra. Viitorul este al nostru.Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, America si sa protejeze trupele noastre! Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0940 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043571 (s)