News Flash:

Jens Stoltenberg: 'Vom plati un pret pentru sprijinul nostru pentru Ucraina

24 August 2022
228 Vizualizari | 0 Comentarii
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat necesitatea unui sprijin suplimentar pentru Ucraina. El si-a exprimat aceasta opinie marti seara intr-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF.

"Asistam la un sprijin fara precedent din partea aliatilor europeni ai NATO, Germaniei, Canadei, Statelor Unite si a multor altor tari din intreaga lume. Astazi am luat parte la forumul Platformei Crimeea al presedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, iar mesajul transmis acolo de toti liderii prezenti a fost clar: suntem solidari cu Ucraina si o vom sprijini atat cat este necesar. Acesta este un mesaj din partea aliatilor NATO", a declarat Stoltenberg.

„Nu spun ca e usor. Este nevoie de multa munca. Intentionez sa colaborez cu alti lideri ai Aliantei Nord-Atlantice din Europa si America de Nord pentru a ne oferi sprijin suplimentar", a declarat secretarul general al NATO.

In acelasi timp, el a mentionat contributia pe care Germania o aduce in aceasta privinta, dar si-a exprimat speranta ca "Guvernul german va face mai mult".

De asemenea, Stoltenberg a avertizat ca iarna viitoare va fi dura. "Vom plati un pret pentru sprijinul nostru pentru Ucraina din cauza sanctiunilor si, bineinteles, a faptului ca Rusia foloseste energia ca arma", a argumentat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice.

Secretarul general al NATO a concluzionat ca tarile occidentale trebuie sa continue cursul ales pentru a "creste probabilitatea unui rezultat acceptabil din punctul de vedere al Ucrainei". "Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa oferim sprijin militar, financiar, umanitar si economic Ucrainei", a spus el.

In concluzie, Stoltenberg a mentionat ca sprijinul pentru Ucraina poate dura ani de zile, dar "acest lucru va avea consecinte nu numai in sfera militara, ci si in industrie", si a adaugat ca este necesara cresterea productiei. "In calitate de alianta NATO, avem doua roluri: trebuie sa sprijinim Ucraina, fiind un partener apropiat. O alta sarcina este de a preveni escaladarea razboiului", a spus el, amintind ca articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington in 1949, care prevede un raspuns colectiv in cazul unui "atac armat asupra uneia sau mai multor" tari membre NATO, este incontestabil.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004709 (s)