News Flash:

ITM Timis a inregistrat 17 accidente de munca mortale in acest an

3 Noiembrie 2013
1373 Vizualizari | 0 Comentarii

Pană în luna octombrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş a înregistrat peste 1.600 de sesizări, privind conflictele de muncă dintre patronat şi angajaţi.

„In 2013, au fost foarte multe sesizări şi noi pe toate trebuie să le verificăm. Ajung la noi foarte multe plangeri în ceea ce priveşte activitatea angajatorilor, fiindcă nu respectă normele de securitate în muncă, mulţi nu au un serviciu intern, dar pot să apeleze la un serviciul extern de securitate în muncă. De aici pleacă toate necazurile cu accidentele de muncă. Angajaţii nu sunt instruiţi periodic sau sunt instruiţi la repezeală şi de aceea au loc accidente de muncă”, a spus Pavel Kassai, inspectorul-şef al ITM Timiş.

De exemplu, la o firmă a avut loc un caz mortal de electrocutare a unui angajat care nu a fost instruit deloc cum să se comporte la locul de muncă. „Dacă ar fi fost făcută o instruire de respectare a normelor de securitate în muncă, sunt sigur că acel angajat nu ar fi murit”, a concluzionat Kassai, citat de Ziuadevest.ro.

In 2013, pană în luna octombrie, ITM Timiş a înregistrat 123 de accidente, dintre care 17 accidente mortale.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005540 (s)