News Flash:

Israel si Hamas au acceptat o incetare a focului timp de 72 de ore in Fasia Gaza. Armistitiul a intrat in vigoare in Fasia Gaza

1 August 2014
897 Vizualizari | 0 Comentarii
Israel si Hamas au convenit asupra unei incetari a focului de 72 de ore in Fasia Gaza, teatrul unei ofensive militare israeliene indepand cu 8 iulie, a anuntat vineri dimineata secretarul de Stat american, John Kerry, aflat intr-o vizita la New Delhi, relateaza AFP. Armistitiul de 72 de ore a intrat in vigoare vineri dimineata, la ora locala 8.00 (8.00, ora Romaniei), in Fasia Gaza.
UPDATE 08:23 Armistitiul de 72 de ore intre Israel si Hamas a intrat in vigoare in Fasia Gaza
Un armistitiu de 72 de ore a intrat in vigoare vineri dimineata, la ora locala 8.00 (8.00, ora Romaniei), in Fasia Gaza, in a 25-a zi a unui razboi devastator si sangeros intre armata israeliana si miscarea islamista palestiniana Hamas, relateaza AFP.
Aceasta incetare a focului, care are in primul rand obiective umanitare si care este prima acceptata de catre cei doi beligeranti de la inceputul ostilitatilor pe 8 iulie, a fost precedata de doua ore de bombardamente intensive si de tiruri de rachete, au constatat jurnalisti AFP aflati in Fasia Gaza.
Insa, la ora locala 8.00, zgomotul produs in confrunarile armate a incetat in sector.
UPDATE Negocierile israelo-palestiniene vor incepe vineri, la Cairo
Negociatori israelieni si palestinieni se vor intalni vineri, in Egipt, pentru a initia discutii dupa intrarea in vigoare a unui armistitiu de incetare a focului in Fasia Gaza, a anuntat un oficial american, citat de AFP.
Acest oficial, care il insoteste pe secretarul de Stat american John Kerry, aflat intr-o vizita la New Delhi, a precizat ca Frank Lowenstein, trimisul american pentru Orientul Mijlociu se va deplasa vineri la Cairo, pentru a participa la aceste negocieri.
De asemenea, un oficial palestinian de la Gaza a declarat ca o delegatie de negociatori palestinieni se va deplasa vineri dimineata la Cairo, "pentru a discuta despre un armistitiu si despre cererile factiunilor palestiniene".
Egiptul, la randul sau, a anuntat ca invita delegatii ale israelienilor si palestinienilor la negocieri.
Potrivit lui Kerry, cele doua parti vor inceta ostilitatile vineri, la ora locala 8.00 (8.00, ora Romaniei), iar la Cairo vor incepe negocieri intre israelieni si palestinieni.
"Aceasta incetare a focului este foarte importanta, in scopul de a oferi civililor inocenti un ragaz pentru a se aproviziona cu cele necesare", a declarat Kerry.
"In timpul acestui armistitiu (de 72 de ore) civilii din Fasia Gaza vor primi ajutor umanitar si vor avea ocazia de a-si continua activitatile vitale", a adaugat el.
Kerry a precizat ca face acest anunt in comun cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, de asemenea, implicat in cautarea unei solutii acest conflict.
Ulterior, purtatorul de cuvant al Hamas a confirmat ca miscarea islamista a acceptat acest armistitiu umanitar de 72 de ore.
"Hamas si toate miscarile Rezistentei (palestiniene) au acceptat o incetare a focului umanitara timp de 72 de ore, incepand de vineri. Armistitiul va fi respectat de toate aceste miscari, daca cealalta parte (Israelul), de asemenea, il va respecta", a afirmat acest purtator de cuvant, Fawzi Barhum.
Partea israeliana nu a publicat nicio confirmare cu privire la aceasta incetare a focului.
Totusi, secretarul de Stat american a precizat ca Israelul isi va continua oferatiunile "defensive" impotriva tunelurilor sapate de Hamas in timpul armistitiului de 72 de ore in Fasia Gaza.
Israelul isi va continua operatiunile in "spatele liniilor sale" definite in timpul conflictului, a adaugat el. Mediafax.ro

new delhi fasia gaza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1022 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026550 (s)