News Flash:

Ion Caramitru, Cetatean de onoare al Timisoarei

15 Iulie 2018
809 Vizualizari | 0 Comentarii
caramitru

Reprezentantii Primariei Timisoara vor sa-l recompenseze pe actorul Ion Caramitru pentru intreaga activitate artistica cu cea mai inalta distinctie acordata de consiliul local. Propunerea a venit de la un consilier local PNL.
Oficialii institutiei de pe C.D. Loga spun ca imaginea Timisoarei, Capitala Culturala Europeana in anul 2021, este construita si reprezentata la nivel local, national si international de personalitatile ei culturale, artistice, sportive, de medici, ingineri, specialisti cu rezultate deosebite, veterani de razboi, „persoane care, prin actiunile lor, au preintampinat producerea de evenimente grave, sau, prin sacrificiul suprem, au salvat vietile concetatenilor lor”.

„Domnul Ion Caramitru, actor de teatru si film, profesor, regizor, director de teatru si presedinte UNITER, este indreptatit sa primeasca acest titlu, avand in vedere performantele din intreaga sa cariera puse in slujba teatru si a filmului romanesc, daruirea si profesionalismul de care a dat dovada in domeniul managementului cultural, precum si pentru promovarea Timisoarei, Capitala Culturala Europeana in anul 2021, in cadrul celei de-a 25-a editii a Galei Premiilor UNITER, care a avut loc anul trecut in orasul de pe Bega, dar si pentru promovarea Romaniei in lume”, spun reprezentantii primariei.
Propunerea pentru acordarea distinctiei celebrului actor a venit de la consilierul local PNL Daniela Maris.

Ion Horia Leonida Caramitru s-a nascut in 9 martie 1942, in Bucuresti. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti, Sectia actorie, in anul 1964, iar in 1975 a obtinut diploma in specializarea regie-teatru, de la aceeasi institutie.

A debutat in 1964, pe scena Teatrului National Bucuresti, in piesa „Eminescu”, de Mircea Stefanescu. Actor de teatru si film, profesor si regizor, Ion Caramitru este presedintele UNITER din anul 1990 si, incepand cu 2005, director al Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti.

Faimosul actor a fost si o figura marcanta a Revolutiei Romane din 1989, numarandu-se printre cei care au intrat in Televiziunea Romana in 22 decembrie pentru a anunta caderea regimului Ceausescu. In 1996-2000, Ion Caramitru a fost ministru al Culturii. A jucat in peste 40 de filme si in nenumarate spectacole, obtinand de-a lungul anilor mai multe premii si distinctii, scrie tion.ro.


ion caramitru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005855 (s)