News Flash:

Iohannis, val de reactii negative dupa ce a luat apararea Antenelor

18 Februarie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte
Premierul Dacian Ciolos isi apara pozitia in cazul Intact pe Facebook, afirmand ca a aparat legea ''in fata celor care au vrut doar spectacol'', in timp ce presedintele Klaus Iohannis este confruntat cu un val de opinii critice pe aceeasi tema pe pagina sa de pe reteaua de socializare.
Miercuri seara, seful Exectivul si-a reiterat punctul de vedere pe tema Intact pe pagina de Facebook. El a insistat in mod deosebit asupra faptului ca a sustinut si sustine actiunea ANAF ''in acest caz despre care discutam, cat si in general, cand interventia este justificata pe deplin de aplicarea legii si nu se lasa intimidata de presiuni de orice fel in a-si face treaba''. ''Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca sa aplice legea'', a subliniat premierul.
El a aratat ca actiunea ANAF ''poate fi eficienta si respectata si fara sa creeze panica sau teama, aratand respect si fermitate fata de cei pe care ii controleaza''. ''Scopul, in aplicarea legii, nu este de a inchide firma, ci de a rezolva problema legala (care, in acest caz, este recuperarea imobilului)'', a mai punctat Ciolos.
Postarea sa a trezit atat comentarii apreciative, cat si critice, iar premierul a reactionat raspunzand catorva dintre ele. Astfel, o parte dintre cei ce au comentat au considerat ca prin pozitia de miercuri din Senat premierul a facut concesii trustului Intact, in vreme ce altii l-au acuzat ca vrea sa opreasca televiziunile in cauza.
''Incerc sa gasesc echilibrul si bunul simt, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpreteaza cautarea echilibrului ca o ezitare sau o slabiciune'', a raspuns primul-ministru miercuri seara reprosului ca se ''indoaie'' sub presiunea sistemului pentru a-si pastra functia.
''Nu am facut niciun compromis. Am aparat legea in fata celor care au vrut doar spectacol si am incercat sa am un punct de vedere echilibrat, sustinand faptul ca ANAF a aplicat legea dar regretand ca a fost si o tendinta de intimidare care din pacate a fost speculata apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus. Caut sa nu pierd energia reformista transmisa de cei care vor o Romanie mai onesta, mai curata, mai toleranta cu semenii'', a mai afirmat premierul intr-o alta replica data unui comentariu.
Pe de alta pate, presedintele Klaus Iohannis, care a avut o pozitie publica in care a aparat trustul Intact de "heirupismul" ANAF si a afirmat ca libertatea de exprimare nu poate fi afectata de ''banale motive administrative'', s-a confruntat in cursul serii cu un val de critici.
''Ridicol si descurajant peisajul moral pe care il creditati cu ultimele dvs declaratii in speta Antena 3. Injositor pentru cei care v-au dat votul si sunt - prin asta - reprezentati de gesturile dvs!'', a fost unul dintre reprosuri. ''Am stat la coada la Londra 8 ore ca sa va votez. Dupa declaratia dvs. de astazi despre Antena 3, as mai sta la coada 8 ore ca sa NU va mai votez'', i-a transmis un roman din diaspora.
''Sa va fie rusine! Imi retrag like-ul pe care vi l-am dat din toata inima. Daca as putea, mi-as retrage si votul!'', a fost o alta postare critica. Unii internauti au acuzat faptul ca postarile le-au fost sterse.

klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005619 (s)