News Flash:

Iohannis, la Timisoara: "Capitala Culturala Europeana va fi un succes; e important sprijinul Guvernului"

4 Octombrie 2016
911 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara0
Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins, luni, ca proiectul Timisoara - Capitala Culturala Europeana 2021 va fi un succes, punctand ca este important sprijinul Executivului in acest sens. 
"Vi se intampla cel mai important lucru care se poate intampla unei comunitati urbane. Va pregatiti pentru programul care schimba Timisoara. Aveti privilegiul, care cred ca putem sa spunem ca este unic, sa fi fost Timisoara locul in care a pornit Revolutia in decembrie '89 si dupa cativa ani, istoric vorbind, sa aveti sansa sa fiti Capitala Culturala Europeana. Ceva special trebuie sa fie in Timisoara! Sper sa stiti acest lucru si sunt convins ca va fi un succes", a spus Iohannis, la intalnirea cu operatorii culturali si autoritatile locale pe tema "Timisoara - Capitala Culturala Europeana". 
El a remarcat ca in Timisoara s-au facut pasi foarte hotarati pentru evenimentele care vor avea loc in 2021.
"Chestiunea nu tine doar de a avea evenimentele propriu-zise, ci si de a genera cadrul, evenimentele, accesibilitatea si vizibilitatea. Cadrul general politic, cel putin in plan local, cred ca s-a creat", a afirmat seful statului. 
Iohannis a sustinut ca autoritatile locale trebuie sa convinga Executivul sa sprijine proiectul. 
"Acest sprijin este de mai multe feluri. Cea mai evidenta chestiune sunt banii, dar banii singuri nu rezolva decat o parte din probleme. Este important ca Guvernul sa inteleaga acest program, sa va sprijine cu toate entitatile care joaca un rol aici si nu este numai Ministerul Culturii si Ministerul Finantelor, la fel de importante sunt si multe alte entitati guvernamentale ce trebuie sa va ajute sa creati cadrul national pentru aceasta Capitala Culturala Europeana", a spus el. 
Presedintele Iohannis a punctat ca esenta proiectului Capitala Culturala Europeana este programul cultural, el aratand ca acesta trebuie generat cu mare grija pentru a sublinia latura nationala, locala, dar si europeana. 
"Daca cineva crede ca o Capitala Culturala Europeana este un festival, se inseala amarnic", a adaugat seful statului, care a fost primarul orasului Sibiu in anul in care acesta a detinut titlul de Capitala Culturala Europeana. 
El a conchis ca nu exista o reteta pentru o Capitala Culturala Europeana. "Fiecare trebuie sa fie ceva nou, un proiect de sine statator si sa straluceasca asa cum isi imagineaza comunitatea locala", a conchis Iohannis. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006451 (s)