News Flash:

Iohannis, de Ziua Europei: Hranindu-se populist din seva euroscepticismului, unii politicieni sugereaza ca ne-ar fi mai bine in afara UE

9 Mai 2018
967 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis1

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, in discursul la receptia de Ziua Europei, ca, hranindu-se in mod populist din seva euroscepticismului, unii politicieni sugereaza ca ne-ar fi mai bine in afara UE, acestia omitand cu buna stiinta beneficiile uriase ale apartenentei la acest proiect. ”Ceea ce nu spun insa acesti politicieni este ca fara democratie, fara stat de drept, fara legi corecte nu exista prosperitate si bunastare pentru majoritate cetatenilor, ar exista doar privilegii pentru un grup restrans aflat la putere. Raspunsul nostru trebuie sa fie hotarat si sa se bazeze pe avantajele incontestabile ale apartenentei la UE”, a subliniat Klaus Iohannis.
”Hranindu-se intr-un mod populist din seva euroscepticismului, unii politicieni pun sub semnul intrebarii rolul si relevanta UE. Ei sunt cei care omit cu buna stiinta beneficiile uriase ale apartenentei la acest proiect, sugerand ca n-ar fi poate mai bine in afara marii familii europene”, a spus presedintele.

El a adaugat ca auzim in ultima vreme in Roman ia voci care dau foarte usor vina pe Europa si pe Bruxelles pentru aproape orice.

”Este cel mai facil discurs din partea celor deranjati de standardele europene de democratie autentica. Ceea ce nu spun insa acesti politicieni este ca fara democratie, fara stat de drept, fara legi corecte nu exista prosperitate si bunastare pentru majoritate cetatenilor, Ar exista doar privilegii pentru un grup restrans aflat la putere. Raspunsul nostru trebuie sa fie hotarat si sa se bazeze pe avantajele incontestabile ale apartenentei la UE. Unul dintre bunurile cele mai de pret ale Europei este democratia. Pluralismul politic, guvernarea corecta si in beneficiul tuturor, egalitatea in fata legii, asigurarea unei justitii independente sunt valori care au stat la baza dezvoltarii statelor europene. Apararea acestor valori a redevenit astazi o priotate. Viitorul tarii noastre nu poate fi deturnat de la directia pe care s-a inscris. Europa este pentru Romania marea familie alaturi de care impartaseste valori, aspiratii si un drum comun de dezvoltare”, a subliniat presedintele.

La receptia de la Cotroceni participa si premierul Viorica Dancila si membrii Guvernului, liderul PSD Liviu Dragnea, primarul Capitalei, Gabriela Firea.
 


bruxelles
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006644 (s)