News Flash:

Criza din sanatate. Medicii demisionari de la sefia UPU-SMURD Bihor, unde cadrele medicale au recurs la masuri radicale, nu revin asupra deciziei, in pofida promisiunilor

9 Mai 2018
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
demisii in bloc la upu oradea7

Decizia de demisie in bloc a celor 40 de urgentisti de la UPU SMURD Bihor este in vigoare la aceasta ora, in conditiile in care conducerea Spitalului de Urgenta Oradea nu a oferit nicio solutie, a spus seful demisionar, Hadrian Borcea.
Medicii de la UPU – SMURD Bihor, care au demisionat in bloc nemultumiti de scaderea unor sporuri, continua miercuri protestul, dar asteapta o solutie din partea conducerii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.

Seful demisionar al UPU –SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca va avea dimineata o intalnire cu conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.

”Nu am ajuns marti la nicio o solutie, nu au fost capabili sa ne dea nicio solutie, nici calcule exacte. Protestul continua deocamdata. Este un capat de ata posibilitatea de a se modifica sporurile si asteptam sa vedem sub ce forma se va concretiza decizia, va fi OUG sau altceva. Voi avea in cursul diminetii o intalnire cu conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, iar apoi ma voi intalni cu colegii mei medici demisionari si vom decide ce vom face in continuare”, a spus Borcea.
Toti cei 40 de medici ai UPU-SMURD Bihor au demisionat in bloc, dupa ce Consiliul Local Oradea a decis reducerea unor sporuri. Si asistentii au spus ca vor recurge la acelasi gest.

Potrivit fostului sef al UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea, 60 de asistenti din 90 au semnat demisia, dar nu au inregistrat-o.

Angajatii UPU – SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea amenintau de vineri cu demisia in bloc, dupa ce Consiliul Local Oradea a decis reducerea unor sporuri, care inseamna o pierdere de sute de lei din veniturile lunare.

Marti, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, declara, dupa aproape 11 ore de negocieri la nivel national cu sindicalistii, ca s-a decis modificarea legii salarizarii.

"In urma discutiilor cu managerii de spitale si liderii de sindicate s-a ajuns la concluzia ca legea salarizarii si regulamentul de sporuri au fost aplicate uneori in mod subiectiv. (..) S-a decis modificarea legii salarizarii", a spus Sorina Pintea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006114 (s)