Echipamente de laborator, aparatură chirurgicală și sisteme de monitorizare a pacienților vor fi achiziționate, investiția totalizând peste 23 de milioane de lei. În următoarele săptămâni, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara va primi 317 dispozitive și echipamente medicale.
„De aproape 4 ani am început o campanie de modernizare a Spitalului Victor Babeș. Din Cenușăreasa sistemului medical din Timișoara, am reușit încet să îl transformăm într-un spital modern, cu dotări de ultimă generație. Am început cu refacerea infrastructurii hoteliere, unde mai avem însă de lucrat, am continuat cu dotarea laboratorului de radiologie, unde avem funcționale două Computere Tomograf, un aparat DEXA și un mamograf, iar în această toamnă vom da drumul și la RMN de 3 Tesla și la PET-CT. Am dotat laboratorul cu echipamente care să ofere rezultate cât mai rapide și clare. Acum avem o nouă sarjă de echipamente care vor fi distribuite în toate secțiile spitalului”, declară prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.
Printre echipamentele care vor intra în dotarea spitalului se numără mai multe ecografe, inclusiv un ecograf Doppler, aparatură pentru endoscopii, paturi și fotolii medicale, echipamente pentru secția de chirurgie toracică, inclusiv o nouă masă de operații, aparate EKG, polisomnograf, precum și sisteme de monitorizare și tratament pentru pacienți, sisteme de compresie pneumatică, injectomate și infuzomate. Valoarea totală a echipamentelor este de 23.725.178 de lei, TVA inclus. Ministerul Sănătății a acoperit 90% din finanțare, iar Primăria Timișoara a contribuit cu 10%.
„Vreau să le mulțumesc atât președintelui ales al CJ Timiș, Alfred Simonis, care a contribuit la obținerea acestei finanțări de la Ministerul Sănătății, cât și primarului Dominic Fritz, care a acceptat să aloce banii pentru cofinanțarea proiectului. O parte din echipamente sunt destinate dotării noii clădiri P+2 din curtea spitalului, care este, din păcate, încă în faza de construcție, dar sperăm ca până anul viitor constructorul să o finalizeze, astfel încât, atunci când clădirea va fi recepționată, să o avem deja utilată cu tot ce trebuie pentru a muta pacienți în ea și a începe tratamentele. Ne dorim să transformăm Spitalul Victor Babeș într-un adevărat hub medical, nu doar din punct de vedere imagistic”, a mai spus prof. dr. Cristian Oancea.
Achiziționarea și dotarea spitalului cu aceste echipamente și aparatură vor fi finalizate până la sfârșitul anului. De asemenea, se află în pregătire un proiect suplimentar care are ca scop modernizarea și echiparea Secției de Terapie Intensivă.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1412 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006731 (s)
Comentarii (0)