News Flash:

“Intr-o casnicie, dragostea trebuie sa vina, indeosebi dinspre barbat spre femeie” – Sfaturile pentru barbati de la parintele Iosif Vatopedinul

26 Martie 2018
626 Vizualizari | 0 Comentarii
sfat

Zece recomandari pentru barbati

1.Barbatul, care este cap familiei, sa nu tradeze dragostea si legatura cu sotia, deoarece diavolul si slujitorii lui nu vor inceta niciodata sa-i razboiasca, pentru a lovi insasi radacina vietii.

2. Barbatul sa nu inceteze sa-i arate sotiei dragostea sa, precum si faptul ca toata truda si toata stradania lui au un singur scop: ca ea sa fie fericita.

3. Sotul ar trebui sa fie pentru sotie – in functie de imprejurari – uneori tata, alteori frate, altadata prieten si intotdeauna barbat al ei. Daca va face asta, va avea parte de o atitudine netulburata si armonioasa din partea sotiei, care, de multe ori este mai binevoitoare si mai jertfelnica, dar alteori, in fata unor evenimente neinsemnate, se descurajeaza si se teme.

4. Intr-o casnicie, dragostea trebuie sa vina, indeosebi dinspre barbat spre femeie. Acest lucru l-a facut si Hristos fata de Biserica Sa. S-a dat pe Sine Insusi ca sa o faca slavita.

5. Barbatul „Sa traiasca in intelepciune cu femeia sa, ca fiind faptura mai slaba”, (1Pt. 3,7). Asta inseamna ca instrainarea femeii se vindeca prin iubire si prin delicatete, nu prin dojana si m’nie.

6. Firea femeii este at’t de slaba, inc’t indata ce vede ca sotul arata o oarecare amabilitate unei alte femei, fie colega de serviciu, fie prietena, in sufletul femeiii se aprinde invidia. Nu pentru ca ar fi o pornire patimasa ci, din pricina dragostei ce i-o poarta sotului. De aceea sotul trebuie, prin tandrete, sa gaseasca „butonul” de imbl’nzire a sotiei.

7. Femeia, dupa nasterea primului copil, nu mai doreste at’t rolul sexual al sotului, c’t tandretea si afectivitatea acestuia. De aceea sotul trebuie sa cunoasca acest lucru si sa fie tandru cu sotia sa.

8. Niciodata nu trebuie ca sotul sa-i faca observatie sotiei in prezenta altora, pentru ca de multe ori, din egoism, sotii isi mustra sotiile mai ales in prezenta propriilor rude.

9. Sau, daca sotia da telefon sotului la serviciu, acesta sa nu-i raspunda rastit: „Lasa-ma, n-am timp acum!”, vorbindu-i cu asprime. Ci sa-i spuna: „Iubito, am treaba acum, insa te voi suna eu putin mai t’rziu”. C’nd sotia va intelege si se va convinge ca sotul o iubeste, atunci devine de bunavoie asternut picioarelor lui, gata de orice jertfa.

10. Sotiei nu trebuie sa-i ascundeti nimic, pentru ca va veni vremea c’nd veti fi descoperiti. Sa-i spuneti totul si sa va consultati cu ea in toate. Nu e bine ca sotia sa afle cele ascunse ale voastre de la rude, de la colegi, ori de la prieteni. Daca femeia nu simte tandretea sotului, golul din inima ei nu va fi umplut nici de dragostea parintilor, nici a propriilor copii.

At’t de mare e taina casatoriei, inc’t golul creat in inima femeii de lipsa afectivitatii sotului nu poate fi umplut nici macar de dragostea propriilor copii! Asadar, cea mai mare responsabilitate pentru orice rau care intervine in casatorie o au barbatii, deoarece nu isi manifesta dragostea fata de sotiile lor. Iubesc femeile, dar, din nefericire, nu pe ale lor. Aceasta este radacina rautatii. Atunci apar gelozia si banuiala.

Parintele Iosif Vatopedinul, ganduridinierusalim.com

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Doar timpul. Poveste cu t’lc.

Era odata o insula unde traiau toate sentimentele umane: Buna Dispozitie, Tristetea, Intelepciunea, Iubirea si altele.

Intr-o zi sentimentele au aflat ca insula se va scufunda in curand, asa ca si-au pregatit navele si au plecat. Doar Iubirea a ramas pana in ultimul moment. Cand insula a inceput sa se scufunde, Iubirea a hotarat sa ceara ajutor.

Bogatia a trecut pe langa Iubire intr-o barca luxoasa si Iubirea i-a zis:

–Bogatie, ma poti lua cu tine?

-Nu te pot lua, caci e mult aur si argint in barca mea si nu am loc pentru tine.

Atunci Iubirea i-a cerut ajutorul Orgoliului, care tocmai trecea pe acolo:

–Orgoliu, te rog, ma poti lua cu tine?

-Nu te pot ajuta Iubire, aici e totul perfect… mi-ai putea strica nava.

Iubirea a rugat mai apoi Tristetea, care trecea pe langa ea:

–Tristete, te rog, lasa-ma sa vin cu tine!

-Oh, Iubire, sunt atat de trista incat simt nevoia sa stau singura…

Chiar si Buna Dispozitie a trecut pe langa Iubire, dar era atat de multumita incat nu a auzit ca o striga.

Dintr-o data o voce a strigat:

-Vino, Iubire, te iau cu mine!

Era un batran cel care vorbise. Iubirea s-a simtit atat de recunoscatoare si plina de bucurie incat a uitat sa il intrebe pe batran cum il cheama. Cand au sosit pe tarm, batranul a plecat.

Iubirea si-a dat seama cat de mult ii datora si a intrebat Cunoasterea:

–Cunoastere, imi poti spune cine m-a ajutat?

-Era Timpul…

–Timpul? s-a intrebat Iubirea, dar de ce tocmai Timpul m-a ajutat?

Cunoasterea, plina de intelepciune, i-a raspuns:

–Pentru ca numai Timpul e capabil sa inteleaga cat de importanta e Iubirea in viata…


sotul biserica barbatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018062 (s)