News Flash:

Interceptari INCREDIBILE din dosarul carnii

18 Martie 2014
1651 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratorul uneia dintre firmele implicate în dosarul carnii spunea, într-o discutie la telefon, ca poate sterge pretul afisat pe produse: "Nu esti obligat sa le-arati...pretul pot sa-l sterg, eu pot sa fac cu din-ala, cu corectoru", potrivit interceptarilor din referatul procurorilor DIICOT.
Anchetatorii sustin ca frazele despre stergerea pretului au fost spuse de Bogdan-Radu Curticiu, administratorul firmei SC Michelangelo SRL, dupa ce acesta a aflat de la unul dintre liderii retelei, respectiv de la Sorin Selesiu, ca organele de control fiscal au demarat o actiune ce vizeaza verificarea legaturilor dintre societatile comerciale care ar fi fraudat statul român cu peste 23 de milioane de lei.
Într-o alta conversatie telefonica interceptata, Selesiu îi cerea administratorului unei alte societati, Anei Drelciuc, sa nu recunoasca, în fata organelor fiscale, tranzactiile facute.
"Selesiu: Dumneavoastra n-ati lucrat. Ziceti ca nu aveti, n-ati lucrat si gata, atât...
Drelciuc: ...aia o sa spuna c-o venit la mine-n curte si-o descarcat si ce am facut eu cu documentele cu care am lucrat? Iar eu documente am, da, am de la Michelangelo, nu de la Riviera... Cine-i Riviera Trading, stiti?
Selesiu: ...un furnizor de-al meu
Drelciuc: ...bine, haideti. O sa-i spun ca marfa mea e de la Michelangelo, nu de la Riviera Trading"
În plus, din discutiile surprinse de anchetatori reiese si implicarea un comisar sef din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Varsand, Nicolae-Marius Onica. Acesta, sustin procurorii, avea rolul de a asigura tranzitul masinilor care transportau carne prin punctul vamal, fara a se înregistra sau aplica sigiliul pe mijlocul de transport.
"Mâine noapte, asta-i... asa îi omu (Marius-Nicolae Onica)...Trebuia sa fie doctoru' la servici si nu-i la servici numa' mâine noapte... unu, ala primu de luni si astelalte le tin pentru mâine noapte...", spunea Selesiu, într-o discutie cu administratorul unei alte societati, Daniela Grumazescu.
Selesiu i-a mai spus acesteia ca, la momentul în care marfa va ajunge la Iasi, va fi întocmit si circuitul documentelor care sa ateste achizitiile/livrarile fictive între mai multe societati comerciale, cu scopul de a se ascunde provenienta intracomunitara a produselor de carne, se mai arata în referatul cu propunerile de arestare din dosar.
"Edificator cu privire la circuitul fictiv în care este implicata SC Medasimpex SRL este discutia telefonica din data de 20.12.2013 când Drelciuc Ana i-a cerut lui Selesiu Sorin: 'vreau o factura de pulpe si dup-aia ti-o dau înapoi, numa fa-mi... Mâine am control pe-aicea', întrucât societatea comerciala din Piatra Neamt facea obiectul unei verificari din partea Directiei Antifrauda. În acelasi context, Drelciuc Ana a solicitat lui Selesiu Sorin ca transportul de marfa care urma sa-l primeasca, sa ajunga la sediul societatii dupa terminarea programului tocmai cu scopul de a nu fi luat în evidenta de organele de control", spun anchetatorii.
Zece persoane au fost arestate în dosarul de evaziune fiscala si punere în circulatie de produse din carne alterata, dupa ce au fost retinute de procurorii DIICOT. Sase dintre aceste persoane au primit mandate de arestare emise de Tribunalul Bucuresti, iar celelalte patru, de la Curtea de Apel Bucuresti.
În acest dosar, procurorii DIICOT - Structura Centrala au facut 102 perchezitii domiciliare în 18 judete, în cadrul unor actiuni vizând destructurarea a doua grupuri infractionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere în circulatie de produse alterate si trafic de influenta, a informat DIICOT.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0873 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033921 (s)