News Flash:

Instanta dispune efectuarea unei expertize medico-legale in cazul Monicai Iacob Ridzi

30 Martie 2015
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Ilfov a dispus, luni, efectuarea unei expertize medico-legale prin care sa se constate daca Monica Iacob Ridzi sufera de o boala care nu poate fi tratata in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).
Instanta vrea sa stabileasca, astfel, daca boala de care sufera Ridzi face imposibila executarea imediata a pedepsei de cinci ai de inchisoare si daca maladia nu poate fi tratata cu asigurarea pazei permanente in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii.
"Dispune emiterea unei adrese la INML in vederea efectuarii expertizei medico-legale si la Penitenciarul Spital Bucuresti Jilava in vederea prezentarii condamnatei impreuna cu actele medicale pe care le detine la sediul INML", a mai decis, luni, Tribunalul Ilfov.
Instanta va relua dezbaterile in acest caz in 9 aprilie.
Monica Iacob Ridzi a inregistrat pe rolul Tribunalului Ilfov un dosar prin care cere sa-i fie admisa cererea de intrerupere a executarii pedepsei de cinci ani de inchisoare, la care a fost condamnatata pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului.
Fostul ministru Monica Iacob Ridzi solicita sa fie intrerupta executarea pedepsei pentru ca sufera de numeroase afectiuni medicale, printre care trombofilie si leuconeutropenie.
Imediat dupa ce a fost incarcerata, Ridzi a reclamat conditiile in care stau detinutii, spunand ca sistemul medical din inchisori nu este bine gandit si ca pentru un om bolnav ca ea condamnarea la inchisoare este condamnare la moarte.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004939 (s)