News Flash:

Instanta a respins cererea de arestare a lui Marian Vanghelie. Reactia fostului primar

16 Martie 2018
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
vanghelie

Tribunalul Bucuresti a respins vineri cererea DNA de arestare a lui Marian Vanghelie in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu si luare de mita, procurorii suspectand ca a incercat sa influenteze martorii. Vanghelie spune insa ca nimeni nu ar crede povestea si ca sunt presiuni ale DNA.
Procurorul DNA a cerut arestarea fostului edil pe motiv ca dupa ce Marian Vanghelie a primit o masura mai blanda, controlul judiciar, unul dintre martori si-a schimbat declaratia. Procurorul de caz spune ca martorul ar fi avut o discutie cu Marian Vanghelie pe holurile instantei, lucru surprins de camere, iar fostul edil i-ar fi cerut sa schimbe declaratia pentru un loc de munca.

De cealalta parte insa, aparatorul lui Vanghelie spune ca discutia a durat 11 secunde, in care Vanghelie l-a intrebat pe martor daca are emotii.

"In mod logic, in 11 secunde in afara de buna ziua si o strangere de mana nu poti spune multe. Ma gandesc ca altfel de actiuni nu pot fi facute in vazul tuturor si de asta isi da seama orice om. Sub lupa camerelor, a presei, acesta ar intelege sa abordeze un martor in 11 secunde si ii pune intrebari? ", a afirmat, in sala de judecata, avocatul lui Vanghelie.
Fostul edil acuza presiuni al DNA.

"Cand am intrat era in colt, i-am facut decat asa-un gest cu mana-dar asta inseamna ca trebuie sa fac iar puscarie? Daca aducem un copil de 5 ani nu poate sa creada poezia asta. De aia am iesit la TV. Nu poti face nimic. din doua in doua zile te ia DNA. Ce se intampla la Ploiesti asa se intampla peste tot (...) Au venit la mine in puscarie si nu am facut niciun denunt. Doamna Kovesi o sa aiba probleme mari pentru tot ce se intampla. Am fost echilibrat pana acum", a spus Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in iulie 2015, fiind acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, unele fapte fiind savarsite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte.

Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a cerut si a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din incasari.


tribunalul bucuresti dna marian vanghelie procurorul dna vanghelie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005596 (s)