News Flash:

INCREDIBIL! Romania ar putea sa nu mai participe la Eurovision 2016

17 Aprilie 2016
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
eurovision 2016
Romania risca sa nu mai participe la Eurovision 2016, din cauza datoriilor acumulate in ultimii opt ani la European Broadcasting Union (EBU) de catre TVR.
"Reprezentanti ai European Broadcasting Union - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume - au anuntat, deocamdata verbal, reprezentantii Televiziunii Romane ca, din cauza datoriilor acumulate in ultimii opt ani la EBU de catre TVR, acest organism va trece la urmatorul prag de sanctiune. Astfel, Romania risca sa nu fie acceptata pe scena Eurovision si nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite aceasta competitie", se arata in comunicatul celor de la TVR.
Televiziunea Romana are o datorie de aproximativ zece milioane de euro catre EBU. Ultima rata, care a fost in valoare de 250 de mii de euro, a fost achitata de TVR in luna ianuarie. La acea data TVR a anuntat ca nu mai are posibilitatea de a sustine viitoarele rate.
"Tocmai pentru a ne asigura de participarea si transmiterea competitiei, in 2016 - pentru prima data dupa multi ani - TVR a achitat la termen (in martie) taxa de participare. Dar cu toate acestea se pare ca datoriile acumulate au determinat boardul EBU sa ia aceasta decizie radicala. Inaltii oficiali ai EBU au precizat ca asteapta un punct de vedere de la cei carora li s-au adresat in ultimele luni (Parlament, Guvern, Ministerul de Finante) pentru ca este datoria fiecarei tari sa isi pozitioneze onorabil televiziunea publica, prin legi corecte si finantari aduse la zi", se mai precizeata in comunicatul citat.
European Broadcasting Union asteapta acum o reactie din partea statului roman, dar si garantia ca intreaga datorie va fi platita, iar TVR va continua sa existe si sa isi desfasoare activitatea.
In acelasi timp, Televiziunea Romana a solicitat institutiilor statului roman contactate de cei de la EBU sa sprijine demersurile de garantare si de plata, in asa fel incat Romania sa poata participa la Eurovision 2016.
Eurovision 2016 se va desfasura in perioada 10 -14 mai la Stockholm, in Suedia, iar statul roman va fi reprezentat anul acesta de artistul Ovidiu Anton cu piesa "Moment of Silence". 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006469 (s)