News Flash:

INCREDIBIL! Elevii unei scoli din Severin vin la ore cu paturi de acasa, pentru a rezista frigului

21 Octombrie 2016
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
frig in clase
Elevii Colegiului National "Traian" din Drobeta Turnu Severin vor sta, saptamana viitoare, mai putine ore la scoala, decizia fiind luata de conducerea scolii ca urmare a temperaturilor scazute, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit directorului Colegiului Colegiului National “Traian” din Drobeta Turnu Severin, Manuela Prajea, pe tot parcursul saptamanii viitoare, cursurile vor incepe de la ora 9 si vor avea o durata de 40 de minute fiecare. Si pauzele au fost reduse de la 10 minute, la 5 minute.
"Avem 36 de clase de elevi. Instalatia electrica nu suporta consumatori suplimentari. Nu avem avizul pompierilor sa punem radiatoare si depindem de termoficarea orasului. Este o situatie irezolvabila. Se incalzesc clasele de la respiratia copiilor si a noastra, a profesorilor. In aceasta dimineata am avut clase in care temperature era sub 15 grade. S-a luat decizia, in Consiliul de Administratie de a scurta orele cu 10 minute si pauzele cu 5 minute, pe perioada limitata", a precizat directoarea liceului.
Joi, o echipa de inspectori scolari a mers la unitatea de invatamant pentru a masura temperatura dupa ce elevii unei clase de a XII-a au venit, in ultimele zile, la scoala cu paturi, intrucat, spun ei, este prea frig.
Inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, Mirela Pintea Ene spune ca desi cele mai multe unitati de invatamant depind de reteaua de termoficare a orasului, inca nefunctionala, deocamdata nu se pune problema suspendarii cursurilor.
"Toate gradinitele din municipiu se descurca pe cont propriu, in sensul ca au aparate electrice omologate. In scoli, in cazul in care managerii unitatilor de invatamant considera ca au spatii mai calduroase si acelea sunt libere, pot muta elevii. Aceasta este situatia pe moment. In intervalul 29 octombrie - 6 noiembrie, micutii vor fi si in vacanta si speram ca pana atunci autoritatile locale sa solutioneze situatia. Si anul trecut am trecut prin aceeasi situatie, s-a solutionat pe la jumatatea lunii noiembrie", a spune sefa ISJ Mehedinti.
Intre timp, primarul Marius Screciu a anuntat ca municipalitatea urmeaza sa desemneze firma care se va ocupa de producerea efectiva a agentului termic cu utilajele inchiriate de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, societate aflata in faliment. Joi au fost deschise ofertele firmelor care au participat la o licitatie organizata in acest sens, iar astazi sunt studiate documentele.
"In acest moment avem patru oferte, se intra in negociere directa, speram ca in zilele urmatoare sa ne putem apuca linistiti de treaba. Va pot spune ca suntem pe final si cu negocierele pentru achizitionarea de pacura", a spus Marius Screciu.
Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005380 (s)