News Flash:

Incep emotiile BAC-ului! Aproape 5.000 de elevi din judetul Timis sustin astazi prima proba a examenului de Bacalaureat

10 Iunie 2014
993 Vizualizari | 0 Comentarii
Luni a inceput Bacalaureatul, odata cu emotiile. In Timis, la testul maturitatii s-au inscris aproape 5.000 de candidati. Prima proba este cea de competente lingvistice. Din 30 iunie incep probele scrise ale examenului.
Din promotia curenta, in Timis s-au inscris putin peste  4.000 de candidati, iar din promotiile anterioare 851. Absolventi, anul acesta, sunt in jur de 6.000. Sunt si elevi care nu s-au inscris, fie ca nu sunt pregatiti, fie ca au ramas corigenti.
De luni, 10 iunie, si pana in 12 iunie se desfasoara evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Subiectele elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare pot fi texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor in intregime in cel mult 10-15 minute. Fiecare elev va alege un subiect in fata comisiei de examen. Subiectul consta intr-un text pe marginea caruia elevul trebuie sa vorbeasca liber. Elevii vor fi notati cu ajutorul celor trei calificative: mediu, experimentat sau incepator, scrie tion.ro.
Intre 11-13 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna. In 16 -20 iunie are loc evaluarea competentelor digitale, iar intre 23 si 27 iunie, evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. In 30 iunie incep probele scrise cu testul la Limba si Literatura Romana. In 1 iulie va avea loc proba scrisa la Limba si Literatura Materna, in 2 iulie  proba scrisa obligatorie a profilului (matematica sau istorie), in 4 iulie proba la alegere a profilului si specializarii, iar in 7 iulie se afiseaza rezultatele, pana la ora 12. In aceeasi zi, intre ora 12 si 16 se pot depune contestatii. In 11 iulie elevii vor afla notele finale.
Sunt 18 centre de examen si sase de evaluare, in Timis. Candidatilor le este interzis sa intre in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea urmand sa fie lasate in sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia de BAC 2014. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita de comisie nu vor fi primiti in examen. Candidatii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu persoane din exterior. Candidatii care incalca aceste reguli vor fi eliminati din examen. O data eliminat din examen, candidatul nu mai poate participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0861 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027450 (s)