News Flash:

Presa internationala despre condamnarea lui Liviu Dragnea

22 Iunie 2018
847 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01

Principalele agentii internationale de stiri, precum si numeroase publicatii din multe tari au relatat despre condamnarea lui Liviu Dragnea, liderul PSD si presedintele Camerei Deputatilor.
"O instanta romana l-a condamnat pe cel mai puternic politician, un test pentru sistemul de justitie", titreaza cotidianul The New York Times.

Jurnalistii americani relateaza ca verdictul reprezinta o "lovitura dureroasa" pentru Liviu Dragnea, "considerat cel mai puternic politician" din Romania.

"Atacurile asupra sistemului de justitie sunt putin probabil sa se opreasca. In schimb, s-ar putea inrautati dupa decizia de joi a instantei", avertizeaza jurnalistii de la The New York Times.
Si agentia de stiri Reuters scrie pe larg despre acest subiect, afirmand ca aceasta "noua condamnare penala pentru Dragnea, care nu poate deveni premier din cauza unei condamnari anterioare pentru fraude electorale, ar putea slabi controlul sau asupra celui mai mare partid din Romania si asupra Guvernului aflat la putere de cinci luni".

"Cel mai puternic politician din Romania a fost gasit vinovat de abuz si condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, un verdict aclamat cu prudenta de protestatarii antiguvernamentali care timp de mai multe luni au denuntat coruptia de la nivel inalt din aceasta tara europeana", relateaza agentia Associated Press.

"Romania: trei ani si jumatate de inchisoare pentru liderul majoritatii", titreaza cotidianul francez Le Figaro.

"Puternicul lider (al formatiunii) de stanga aflata la putere in Romania, Liviu Dragnea, a fost condamnat, astazi (joi), la trei ani si jumatate de inchisoare intr-un caz privind angajari fictive, o lovitura pentru ambitiile sale de a ramane stapanul jocului pe scena politica din aceasta tara", sunt de parere jurnalistii francezi.

"Liviu Dragnea, considerat cel mai influent politician din Romania, a fost condamnat la trei ani de inchisoare in legatura cu un scandal privind angajari fictive", relateaza postul german Deutsche Welle.

"Analistii sunt de parere ca decizia instantei cel mai probabil va slabi abilitatea sa de a influenta politicile nationale impreuna cu Guvernul condus de premierul Viorica Dancila", au mai scris jurnalistii germani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005513 (s)