News Flash:

Inalt Preasfintitul Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, ales noul MITROPOLIT al Banatului

17 Decembrie 2014
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
A fost ales noul mitropolit al Banatului. Acesta este Inalt Preasfintitul Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei si Harghitei. Mitropolitul a fost ales in turul doi, cu o diferenta de sapte voturi – 26 la 19.
Sedinta Sfantului Sinod de la Bucuresti a inceput marti la ora 10. Preasfintitul Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfintitul Parinte Lucian Mic, Episcop de Caransebes si Inalt Preasfintitul Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, au fost propunerile pentru viitorul mitropolit al Banatului.
Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei si Harghitei a fost ales mitropolit al Banatului cu 26 de voturi.

Cine este favorit sa devina noul Mitropolit al Banatului

Mitropolitul Banatului - declarat cetatean de onoare al Timisului, post-mortem
 
Inaltpreasfintitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, s-a nascut la data de 14 noiembrie 1951, in localitatea Pietrani, judetul Bihor. In anul 1980 a intrat ca vietuitor la Manastirea Lainici, judetul Gorj. La 6 august 1990, a fost hirotonit ierodiacon. Duminica, 23 august 2009, a urmat actul solemn si demn, acela al ridicarii la rangul de Arhiepiscop al Preasfintitului Ioan, Episcopul Covasnei si Harghitei dupa savarsirea Sfintei Liturghii de catre PF Daniel, Patriarhul Romaniei si 14 membri ai Sfantului Sinod, scrie tion.ro.
„Inalpreasfintitul Ioan Selejan, episcopul Covasnei si Harghitei a fost ales drept mitropolit al Banatului. In 28 decembrie va avea loc instalarea oficiala in Catedrala Mitropolitana din Timisoara”, spune preotul Ionel Popescu, vicar eparhial la Mitropolia Banatului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004809 (s)