News Flash:

Împrumutul de tip amanet auto - ce trebuie să faci și să nu faci

Împrumutul de tip amanet auto - ce trebuie să faci și să nu faci

16 Mai 2023
2766 Vizualizari | 0 Comentarii

În Germania, Elveția, Belgia, în Franța, dar și în România, apar în mod constant noi formule de împrumut pentru a răspunde unei nevoi urgente de bani, pentru a putea face față unei lovituri grele sau unui eveniment neprevăzut. De fapt, gajarea unui bun îmbunătățește întotdeauna șansele de obținere a unui împrumut și asigură organizațiile de creditare că își vor recupera banii, chiar și în cazul unui debitor rău-platnic. Acestea fiind spuse, se explică apariția unei operațiuni financiare în vogă în prezent și la noi în țară, și anume creditul de tip amanet auto. După cum o explică și numele său, principiul de împrumut este destul de simplu, "bani pentru mașină". Agentul de amanet îi redă împrumutatului vehiculul său după ce și-a recuperat integral banii, inclusiv dobânda în numerar. Ideea pare a fi interesantă, având în vedere rapiditatea procedurilor și ratele atractive ale dobânzii care pot fi aplicate. Principalul lucru este să găsești banca sau societatea de finanțare potrivită, specializată în amanet, pentru a se putea securiza investiția. Vezi ce să faci și ce să nu faci atunci când îți amanetezi mașina

Amanetarea mașinii pentru a obține un credit auto

Un amanet auto este o alternativă interesantă pentru cei care nu vor să ceară un împrumut convențional la bancă. Cu toate acestea, nu există multe bănci specializate în acest tip de finanțare pe piață. Totuși trebuie să știi că, pentru a realiza o potrivire perfectă între aceste două operațiuni, este imperios necesar ca anumite condiții să fie respectate în egală măsură de către împrumutat și de către creditorul gajist.

Pentru a primi rapid suma de bani dorită, mașina care urmează să fie gajată trebuie mai întâi să fie în proprietate. Mașina nu trebuie să fie în leasing sau sub rezerva de proprietate. În al doilea rând, permisul de conducere al mașinii nu trebuie să fie suspendat la momentul gajului. În cazul unui aviz favorabil din partea solicitantului de împrumut, se întocmește imediat un contract de împrumut pe 30 de zile.

Cum funcționează?

Valoarea mașinii, așa cum este estimată pe piața licitațiilor, determină valoarea creditului acordat. Astfel, dacă mașina gajată îndeplinește criteriile de eligibilitate deja menționate, împrumutul este acordat, de obicei, în termen de 24 de ore. Prin urmare, autoturismul este rezervat de către casa de amanet până la plata integrală a sumei împrumutului, inclusiv taxele și dobânzile.

Avantajele unui împrumut de tip amanet auto:

Persoanele care trec prin dificultăți financiare temporare, care doresc să aibă un credit imediat fără a fi nevoite să apeleze la bănci, găsesc în amanetul auto o soluție simplă și rapidă pentru a obține finanțare. Aceștia își pot amaneta mașinile și pot obține banii în doar 24 de ore, iar apoi își pot recupera bunurile după ce împrumutul este achitat. Pe lângă accesibilitatea acestei operațiuni financiare pentru toți proprietarii de mașini, pot fi enumerate și alte avantaje, printre care:

-Confruntarea cu o nevoie urgentă de bani fără a fi nevoie să te îndatorezi prea mult și fără a risca echilibrul bugetar.

-Plata chiriei sau a facturilor restante, evitând în același timp procesele și penalitățile.

-Beneficiezi de un contract de credit flexibil, cu condiții contractuale transparente pentru ambele părți.

-Menținerea solvabilității în fața bancherului tău în cazul în care dorești să contractezi un nou împrumut bancar convențional.

-Posibilitatea de rambursare anticipată fără costuri suplimentare în caz de intrări de numerar.

-Să te angajezi în totalitate la rambursarea creditului pentru a nu-ți pierde mașina.

-Într-adevăr, în cazul unui împrumut cu gaj auto, este rar să te confrunți cu riscul de supraîndatorare, deoarece chiar dacă împrumutatul nu reușește să ramburseze împrumutul, mașina gajată este cea care va fi sechestrată și vândută. Prețul de vânzare al mașinii va fi folosit direct pentru a achita banii datorați. Mașina poate fi vândută chiar de proprietar, direct din parcul auto al casei de amanet.

Datorită apelării la acest serviciu se pot obține mai multe beneficii.

În orice caz, accesul la acest serviciu de credit tip amanet auto a fost simplificat pentru orice persoană care are o nevoie urgentă de finanțare. Mai mult, s-a mai observat și faptul că adoptarea acestei soluții alternative la clasicul credit bancar, permite obținerea unui credit în cel mai bun timp posibil, contrar a ceea ce cred multe persoane care pot fi mai reticente la început. În plus, este de la sine înțeles că, în ansamblu, organismul responsabil cu acordarea creditului nu are nevoie să prezinte numeroase documente justificative în timpul procesării dosarelor clienților săi. În plus, la finalul contractului, casa de amanet predă mașina împrumutatului, după ce a încasat toți banii.

Alte posibilități de aplicare

În plus, ceea ce iese în evidență la acest tip de credit este faptul că se preocupă mai mult de securitatea mașinii gajate. În practică, mașinile amanetate sunt păstrate în parcuri auto supravegheate video și pazite 24/7. În plus, toate informațiile referitoare la cererea de credit nu sunt înregistrate în niciun registru la vreun birou de înregistrare, așa cum este cazul unui dosar de credit la o instituție bancară.  De asemenea, trebuie remarcat faptul că mașina gajată își păstrează întotdeauna valoarea estimată pe durata perioadei de imobilizare la casa de amanet. Și, în cazul în care proprietarul decide să nu-și revendice bunul, este de la sine înțeles că mașina va fi scoasă la licitație publică, în urma procedurilor legale. În concluzie, amanetul auto oferă mai multe avantaje împrumutatului, fiind o soluție rapidă care permite decontarea unor cheltuieli financiare urgente.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005315 (s)