News Flash:

Importanța licenței de funcționare în alegerea unui cazino online

3 Aprilie 2023
423 Vizualizari | 0 Comentarii
jack hamilton 9SewS6lowEU unsplash

În alegerea unui cazino este necesar să se țină cont de cont de o serie de factori. Aceștia sunt importanți pentru siguranța datelor furnizate la înregistrare, dar și pentru evitarea fraudelor. Lipsa unei reglementări poate provoca adevărate daune jucătorilor. Nu doar datele personale nu sunt în siguranță, ci pot fi pierduți banii investiți în joc.

Un alt dezavantaj al cazinourilor ce nu dețin o licență de funcționare constă în incertitudinea primirii bonusurilor promise. Întocmai din aceste motive, este important să alegi cazinouri legale a căror licență să fie validă.

De ce este importantă licența pentru un casino

Licența de funcționare primită de cazinourile online este extrem de importantă. O asemenea licență validă garantează faptul că respectivul cazino respectă un set de reguli. În cazul în care nu le-ar respecta, cazinourile ar fi trase la răspundere de către autoritățile împuternicite în acest sens.

Un cazino licențiat garantează în primul rând siguranța datelor personale ale jucătorilor. Atât la crearea unui cont nou, cât și la efectuarea plăților, jucătorii își împărtășesc datele personale și financiare cu platforma cazinoului. Platformele cazinourilor ce funcționează legal asigură criptarea acestor date și păstrarea lor într-un mediu sigur. Certificatele SSL sunt doar o parte a măsurilor de siguranță luate de cazino.

Totodată, un cazino legal asigură certitudinea acordării premiilor promise. Prin urmare, la îndeplinirea cerințelor specifice bonusului respectiv jucătorul este sigur că îl va primi. Pe de altă parte, un cazino ilegal nu poate garanta acest lucru. Poți face o depunere în cont fără a primi bonusul promis de cazino.

Un alt avantaj al cazinourilor licențiate constă în corectitudinea RTP-ului declarat și al modului de funcționare a jocurilor promovate. Acestea sunt verificate de instituții autorizate în a face acest lucru precum GLI (Gaming Laboratories International). Rolul lor de fapt constă în verificarea corectitudinii jocurilor de pe platformele cazinourilor online.

Existența unei licențe de funcționare indică faptul că acel cazino online răspunde în fața legii și că își va îndeplini obligațiile față de jucătorii săi și față de stat. De exemplu, un cazino ce deține o licență validă în România este obligat să garanteze efectuarea plăților în moneda națională, adică în RON.

Ce tipuri de licențe există

Licențele deținute de cazinourile online oferă dreptul de a funcționa într-o anumită țară. În felul acesta, respectivul cazino se va supune regulilor din acea țară. De exemplu, un cazino ce deține o licență eliberată în altă țară, se va supune regulilor și legilor de acolo. Acest lucru poate fi uneori un inconvenient.

Licențele de funcționare nu sunt emise doar pentru fiecare țară în parte, ci pot fi emise și în funcție de categoria de joc ce va fi promovată pe platforma online. Pentru fiecare categorie de joc solicitată se plătește o taxă anuală de o anumită valoare.

Cazinourile online primesc licențe de gradul I, în timp ce afiliații și producătorii de software primesc licențe de gradul II.

Cine se ocupă de reglementarea cazinourilor în România?

În România, Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN) este autoritatea ce emite licențele de funcționare pentru cazinouri. Organismul a luat ființă în anul 2013 și are rolul de a monitoriza și de a controla cazinourile online și modul de operare al acestora.

ONJN se asigură că toate cazinourile ce solicită o licență respectă regulile impuse la nivel național. Licențele acordate cazinourilor au o valabilitate de 10 ani. Accesarea unui cazino nelicențiat duce la sancționarea jucătorului cu amenzi destul de mari, de valori cuprinse între 5.000 și 10.000 RON.

Cum poate fi verificată licența unui cazino?

Având în vedere faptul că industria jocurilor de noroc se dezvoltă într-un ritm rapid, verificarea licenței cazinoului e un aspect ce trebuie să fie luat în calcul de prima dată. Deși licența este afișată mereu în partea de jos a platformei de joc, nu deșii certitudinea că aceasta este și reală.

Poți verifica veridicitatea licenței unui cazino direct pe site-ul ONJN. Toate cazinourile ce dețin o licență eliberată de acest organism, vor fi menționate în cadrul listei cu cazinouri aprobate. Totodată, aici este disponibilă și o listă cu operatorii de jocuri de noroc ce nu dețin licență și care sunt interziși.

Verificând acest lucru înainte de a investi bani în jocurile cazinoului poate conferi o măsură solidă de siguranță. Cazinourile ilegale trebuie să fie evitate în totalitate, deoarece pot provoc daune și pot periclita siguranța datelor jucătorului.

Pe scurt

Licența de funcționare este primul lucru ce trebuie să fie verificat de jucători înainte de crearea unui cont. Licențele oferă siguranță nu doar din punct de vedere al acestei securități a datelor, ci și pe plan financiar. Pe platformele de joc ale cazinourilor online ce nu dețin o licență validă, există riscul de a primi viruși pe dispozitiv. În concluzie, asemenea cazinouri trebuie să fie evitate cu desăvârșire pentru a rămâne în siguranță.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005084 (s)