News Flash:

Timișorenii sunt invitați la concert

Pe 29 martie, la Timișoara se va sărbători Ziua Internațională a pianului

28 Martie 2023
405 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru prima dată la Timișoara, Ziua Internațională a Pianului va fi sărbătorită printr-un concert și ateliere de muzică pentru cei pasionați. A fost aleasă data de 29 martie pentru a celebra acest instrument muzical acustic cu coarde, deoarece pianul are 88 de clape, iar aceasta este a 88-a zi a anului. Timișoara, Capitala Culturală Europeană, se alătură astfel listei de peste 50 de orașe și centre culturale din întreaga lume care marchează această zi cu un eveniment unic. Concertul de pian va fi susținut de Reinis Zarins, un pianist din Letonia care a cântat în Europa și America de Nord și a participat la festivaluri de muzică prestigioase. Atelierele muzicale vor fi susținute de pianiști locali și de pianistul leton și vor avea loc la Centrul Reformat Noul Mileniu din cartierul Fabric.
„Organizăm evenimentul Piano Day cu un singur scop: de a arăta Timișoarei Capitală Culturală Europeană în anul 2023 cum înțelegem noi motto-ul oficial „shine your light”: prin talentul și măiestria unui pianist de talie europeană, înrădăcinate și însuflețite de credința sa și a marilor compozitori europeni precum J.S. Bach, John Tavener, Arvo Part, Brad Mehldau, Olivier Messiaen și alții, ale căror lucrări le va interpreta în recitalul său unic: „pilgrims into light”, a declarat Cristian Cazacu, director executiv Asociația Imago Dei, organizatorul evenimentului.

În ziua de 29 martie, la Centrul Reformat Noul Mileniu din Timișoara, va avea loc un concert de pian cu durata de 90 de minute, începând cu ora 19:00. Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate accesând acest link.

În plus, în cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest Timișoara va avea loc un masterclass de cinci ore susținut de pianistul leton Reinis Zarins, iar alte două ateliere de pian cu pianiști locali și refugiați vor avea loc la Casa LOGS pentru copii și mame din Ucraina, completând evenimentele organizate cu ocazia Zilei internaționale a pianului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006215 (s)