News Flash:

Primaria Timisoara a castigat Competitia Municipalitatilor

28 Martie 2014
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
Primăria Timişoara a caştigat Competiţia Municipalităţilor. Este vorba despre un proiect care îşi propune promovarea ciclismului în 11 oraşe mici şi mijlocii din Europa Centrală şi de Est. Astfel, municipalitatea timișoreană a primit o bicicletă, pe care o va dona unei școli din oraș, în urma unei alte competiții.
Competiţia a fost organizată în cadrul proiectului Mobile2020, sub forma unui concurs-sondaj care să evidenţieze principalele activităţi propuse de autorităţile locale pentru promovarea ciclismului în oraşele pe care le reprezintă. Intrebările sondajului au făcut referire la activităţile sau proiectele derulate în ultimii cinci ani pentru îmbunătăţirea ciclismului utilitar, cooperarea cu ONG-urile locale, sau accesarea fondurilor europene disponibile pentru acest domeniu, anunta Pentrutimisoara.ro.
“Noi am vrut să demonstrăm care este cea mai activă municipalitate în domeniul transportului durabil și în special în domeniul ciclismului utilitar. Chestionarul a fost conceput pe baza unor întrebări, pentru fiecare întrebare s-a dat un anumit punctaj. Prin însumarea punctajului, Primăria Timișoara a caștigat la categoria de orașe cu peste 100.000 de locuitori. După toate proiectele și documentele prezentate, Timișoara este poate chiar primul oraș. Am trimis chestionarul și la Sibiu, numai că Sibiul nu ne-a răspuns. Noi am trimis invitații de completare a acestui chestionar la toate municipalitățile din țară, dar am primit răspuns doar de la 15-20. Nici Cluj nu a răspuns, am avut acolo un seminar. Cluj vine tare din urmă, însă părerea mea este că este puțin în urma Timișoarei”, susține Bogdan Barbu, reprezentantul Centrului Regional de Protecție a Mediului.
De cealaltă parte, șeful Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara, Adrian Bere, promite că în perioada următoare viața bicicliștilor din oraș se va îmbunătăți semnificativ.
„Avem mai multe proiecte în curs de finalizare. Vorbim de malurile canalului Bega, care are și 18.390 metri de piste de biciclete. Se vor realiza și nouă stații de biciclete, cu 140 de biciclete. Timișoara se dezvoltă permanent, urmand a se realiza noi piste de biciclete în continuare. In prezent avem 47 de kilometri de piste urmand ca în alte proiecte să realizăm încă 23 km de piste de biciclete”, spune Adrian Bere.
Potrivit  autorităților locale, Timișoara are 312.000 de locuitori conform ultimului recensămant, 10% din aceștia folosind bicicleta.
Competiția s-a desfășurat în perioada ianuarie-februarie 2014, caștigătoare fiind Primăria Timișoara, la orașe peste 100.000 de locuitori și Primăria Sebeș, la orașe sub 100.000 de locuitori.Totodată, concursul-sondaj în cadrul căreia orașul de pe Bega a fost premiat, a adunat 11 participanți, dar nu au participat Cluj-Napoca sau Sibiu. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0803 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024101 (s)