News Flash:

Ilie Nastase, decorat de ziua lui de presedintele Iohannis

19 Iulie 2016
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
nastase decorat
Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat marti pe Ilie Nastase cu cea mai mare distinctie, Ordinul "Steaua Romaniei" si a declarat ca acesta este un simbol al tensiului si al Romaniei, amintind ca atunci cand juca, era zi de sarbatoare.
"Pentru generatia mea, ati fost un sportiv de vis. Desi nu aveam la dispozitie mijloacele media de astazi, cand juca Ilie, era sarbatoare: ne adunam cu totii in fata unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira si asculta spectacolul pe care il creati pe teren", a spus presedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni.
Seful statului a adaugat ca spera ca modelul sau sa inspire tinerele generatii de sportivi.
"Atunci uitam cu desavarsire de toate nedreptatile acelor ani si multi visam sa ajungem ca dvs. Ati fost idolul unei generatii", a mai declarat Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni.
"In tara sau in strainatate, lumea va cunoaste si va recunoaste ca un simbol al tenisului si un simbol al Romaniei. Fara dumneavoastra, tenisul nu ar fi ceea ce este astazi. Veti ramane pentru totdeauna un reper pentru sportul romanesc si imi doresc ca performantele dumneavoastra sa constituie un imbold pentru tinerele generatii de sportivi", a afirmat presedintele.
Iohannis a mai spus ca in tenis Ilie Nastase a oferit "spectacolul total" si ca US Open si Roland Garros il pastreaza pe sportiv in clubul select al celor care au castigat aceste competitii.
De asemenea, seful statului a amintit ca in 19 iulie, cu 24 de ani inainte de nasterea tenismenului a avut loc primul meci al echipei de tenis a Romaniei intr-o Cupa Davis. "Ati fost nascut, domnule Ilie Nastase, sa oferiti tuturor iubitorilor de sport mai mult decat performanta, ati fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis", a declarat el.
Iohannis i-a urat "La multi ani" tenismenului care implineste marti 70 de ani si a adaugat ca ii multumeste in nume personal si numele Romaniei pentru ca "a servit cu dedicatie reputatia sportului romanesc".
"Este cea mai frumoasa zi din viata mea. M-am nascut in tara asta si aici o sa mor", a spus si Ilie Nastase, dupa ce a primit distinctia de la presedintele Iohannis.
Ilie Nastase a fost primul lider al clasamentului WTA, iar de-a lungul carierei a castigat 58 de trofee, 7 dintre ele fiind in turneele de Grand Slam, la simplu, dublu si dublu mixt. A mai disputat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute in fata echipei Statelor Unite.

ilie nastase distinctie palatul cotroceni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005782 (s)