News Flash:

Iată de ce trebuie sa mergi în Cipru

18 Noiembrie 2023
179 Vizualizari | 0 Comentarii
poza

Îți place istoria? Ai chef să experimentezi tot felul de mâncăruri delicioase? Ești mereu în căutarea urmatoarei aventuri? Trebuie neapărat să vizitezi Cipru, aici poți merge absolut in orice perioadă a anului. Odată ajunși acolo, întinderi de nisip nesfârșite, situri de patrimoniu UNESCO și stațiuni pe litoral se găsesc din abundență. 

Aici întâlnești o bucătărie mediteraneană, de la feluri de mâncare care sunt de origine cipriotă la feluri de mâncare din regiunea mediteraneană vecină, cu siguranță te vei simți rasfățat cu atâtea feluri de mâncare. Dacă mănânci pește, există, de asemenea, o multitudine de feluri de mâncare, nu uita să încerci deserturile lor. Unul dintre cele mai bune deserturi originare de pe insula este Loukoumi – must try!

Cipru are o mulțime de istorie în spate. Fie că vrei sa teun amfiteatru antic care datează din secolul al II-lea î.HR. sau pur si simplu îți dorești sa admiri unele dintre cele mai frumoase mozaicuri care au supraviețuit din lumea greco-romană, Cipru are foarte multe obiective turistice de vizitat. Întreul oraș Paphos și împrejurimile sale este desemnat sit de patrimoniu mondial UNESCO.

Vremea aici este absolut incredibilă! În timp ce sezonul de vârf (lunile de vară) oferă soare fără sfârșit și cer albastru clar, iernile rămân blânde, în special atât de aproape de mare. 

Aici este locul de naștere al Afroditei, cunoscută și sub numele de Venus, zeița dragostei, Afrodita, este sinonimă cu Cipru. Legenda spune că atunci cănd s-a născut și a ieșit din mare, aceasta a apărut pe Petra tou Romiou (Stânca Afroditei).

Situat în districtul Pafos din Cipru, mitul continuă să expluce că Afrodita a fost curând escortată de un car de carapace pe plaja de nisip auriu aproape de formarea rocii. Cred cate vei bucura mai mult de poveste dacă găsești un localnic prin zonă, cu siguranță își va aprinde o țigara de foi și îți va povesti totul despre această legendă.

Vizitarea Ciprului te va recompens cu tot felul de vederi fabuloase. Între apele cristaline, valurile care se sparg de stânci, lanturi muntoase foarte mari și plantașiile de măslini, nu există nici o lipsă de peisaj incredibil de frumos atunci când vine vorba de Cipru. De exemplu, lacurile sărate sunt casa multor flamingo!

Este foarte ușor să ajungi în Cipru, datorită popularității sale ca destinație de vacanță de-a lungul deceniilor (în special de către turiștii britanici și germani). 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004543 (s)