News Flash:

Iasul are un nou primar, dupa suspendarea lui Nichita

25 Mai 2015
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
nichita
Potrivit surselor BZI, s-au abtinut de la vot cei cinci consilieri liberali.
UPDATE 11:35 - Votul s-a terminat, Mihai Chirica fiind desemnat sa preia atributiile fostului primar Gheorghe Nichita. Proiectul pentru numirea unui nou viceprimar a fost amanat dupa data de 5 iunie.
UPDATE 11:31 - Mihai Chirica a declarat ca nu va vota in acest caz, pentru a nu crea un precedent. Voturile au fost numarate, Mihai Chirica fiind ales primar cu 19 voturi pentru si cinci abtineri, din 24 de voturi exprimate.
UPDATE 11:22 - "Nu putem considera ca se va continua politica lui Gheorghe Nichita dupa sedinta de astazi", a spus viceprimarul Mihai Chirica. In acest moment s-a luat pauza pentru distribuirea buletinelor de vot, care contin doar numele viceprimarului Mihai Chirica. 
UPDATE 11:19 - "PSD conduce Primaria Iasi prin numarul de consilieri. Iasul are nevoie sa fie condus de un viceprimar din PSD si, dupa cum s-a votat ieri in organizatie, acesta este Mihai Chirica" , a spus Gabriel Surdu.
STIRE INITIALA - Astazi, la ora 11:00, la Primaria Iasi are loc o sedinta Consiliu Local (CL). Pe ordinea de zi va figura un prim punct prin care consilierii vor lua act de suspendarea primarului Gheorghe Nichita, dupa care acestia ar urma sa propuna o alta persoana in locul sau. Cel mai probabil, acesta va fi viceprimarul Mihai Chirica. Consilierii, intr-o cabina special amenajata, isi vor exprima votul secret. Ar urma sa fie prezenti 26 de consilieri locali din cei 27. De precizat ca Daniel Matasaru (PSD) va fi propus pentru functia de viceprimar.

Vezi si PSD Iasi reactioneaza dupa validarea lui Mihai Chirica
Ieri dimineata, 24 mai, la sediul PSD Iasi a avut loc o sedinta a Biroului Permanent Judetean (BPJ), in cadrul careia membrii au luat act de decizia Biroului Municipal, prin care viceprimarul Mihai Chirica ar urma sa preia atributiile de primar. Cei prezenti la sedinta au luat act si de nominalizarea consilierului Daniel Matasaru pe postul de viceprimar. In urma sedintei, viceprimarul Mihai Chirica a primit majoritatea voturilor din BPJ, respectiv opt pentru.

bzi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007602 (s)