News Flash:

Darius Valcov a demisionat din Senat

25 Mai 2015
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
Darius Valcov
Darius Valcov, aflat in arest preventiv, dupa ce a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile de primar, senator si ministru, si-a trimis, luni, demisia din functia de parlamentar, la Senat.
Darius Valcov este senator din 2012, unde a fost ales in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr.30 Olt.
Demisia lui Valcov a fost depusa la Secretariatul Senatului, potrivit secretarului institutiei, Ion Vargau.
Plenul Senatului urmeaza sa ia act de demisia acestuia si de vacantarea postului de senator.
Avocata lui Darius Valcov anunta, pe 7 aprilie, in ziua in care procurorii DNA au cerut instantei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventiva pe numele fostului ministru al Finantelor, ca acesta a demisionat din functia de parlamentar.
"Demisia domnului Valcov este un act politic", spunea la acel moment Lucia Furtuna, avocata lui Valcov.
Cu toate acestea, demisia efectiva a fost trimisa abia luni la Biroul Permanent al Senatului, la distanta de o luna si jumatate de la anuntul facut de avocata lui Valcov.
Darius Valcov, aflat in arest preventiv, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta, de primar, senator si ministru.
In acelasi dosar, procurorii DNA l-au trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe Minel Florin Prina, fost primar al municipiului Slatina, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la spalare de bani.
Omul de afaceri Lucian Petrut Susala va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenta, complicitate la spalare de bani si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.
De asemenea, Petre Bogdan Timofte si Constantin Cristian Tomescu au fost trimisi in judecata, cu masura controlului judiciar, acestia fiind acuzati de complicitate la trafic de influenta, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Potrivit rechizitoriului trimis instantei, in 2009, administratorul unei societati comerciale i-a cerut lui Darius Valcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, sa intervina la factori de decizie de la SC Compania de Apa Olt SA, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective din Slatina, Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. In schimbul interventiei sale, omul de afaceri i-ar fi promis lui Darius Valcov ca ii da 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA) din contractele de executie a lucrarilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004654 (s)