News Flash:

Sigur nu stiai asta! Ce se intampla daca te speli zilnic pe par

24 Noiembrie 2015
1431 Vizualizari | 0 Comentarii
spala parul
Iti doresti sa ai un par frumos si pentru asta il speli zilnic. Este o mare greseala spun specialistii, care ne arata cat de multe greseli facem cand ne ingrijim podoaba capilara.
Spalatul zilnic, schimbatul samponului sau folosirea in exces a balsamului sunt doar cateva dintre greselile pe care le facem atunci cand ne ingrijim parul.
Spalatul zilnic
Parul poate fi afectat de obiceiul tau de a te spala zilnic pe cap si asta pentru ca prin aceasta practica indepartam substanta uleioasa care se aduna la radacina firului de par si care are rol in a-l apara. Specialistii spun ca ar fi bine sa lasam sa treaca doua zile intre spalari si sa intindem aceasta substanta de la radacina pana la varf, prin periere.
Deci tine minte, daca vrei sa ai un par sanatos, ar fi bine sa il speli o data la doua sau chiar la trei zile!
Excesul de sampon sau de balsam
Expertii sunt de parere ca este suficient ca balsamul sa fie aplicat de la radacina pana la jumatatea firului de par si nu pana la varfuri. Astfel, vei evita ingrasarea firului de par si vei acorda tipul de ingrijire necesara fiecarei parti a acestuia.
Chiar daca nu insiti cu samponul la varful firului de par, acesta va fi curatat atunci cand te speli, deoarece spuma se extinde pe toata lungimea lui si il hidrateaza.

Clatitul cu apa fierbinte
In timp ce apa calda permite balsamului sa patrunda in firul de par, apa rece ii inchide cuticulele si il izoleaza pentru a nu fi deteriorat de agentii externi.
Este de preferat ca atunci cand te clatesti sa folosesti apa calduta sau chiar rece, pe toata lungimea firului de par, pentru a nu indeparta sebumul.
Schimbarea deasa a samponului
Stilistii sunt de parere ca samponul nu trebuie schimbat, atunci cand ai descoperit care este sortimentul care ii prieste parului tau. Este bine sa lasi ca podoaba capilara sa-si creeze o anumita dependenta de unele produse si sa nu i le schimbi, daca observi ca asta ii face bine.

spalatul zilnic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006883 (s)