News Flash:

Horia Moculescu a fost operat. Starea acestuia este buna

15 Ianuarie 2014
2103 Vizualizari | 0 Comentarii
horia moculescu
Compozitorul Horia Moculescu a fost operat, miercuri dimineaţă, de colecistită acută litiazică, starea acestuia după intervenţia chirurgicală fiind bună, a declarat pentru MEDIAFAX, profesorul Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie II de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Profesorul Mircea Beuran a precizat că intervenţia a durat aproximativ 45 de minute, starea postoperatorie a pacientului fiind bună.

Horia Moculescu va mai rămâne internat câteva zile, sub supraveghere medicală, a mai spus Beuran.

Compozitorul Horia Moculescu a fost internat în 12 ianuarie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în urma unor dureri abdominale puternice, declarau pentru MEDIAFAX apropiaţi ai familiei.

Horia Moculescu, născut pe 18 martie 1937, la Râmnicu-Vâlcea, este pianist, interpret vocal, compozitor, mediator şi creator de programe TV. A învaţat autodidact acordeonul la vârsta de şase ani, apoi a urmat cursurile medii la Turda, la Liceul de Băieţi (astăzi Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda), unde s-a remarcat prin virtuozitatea cu care interpreta piese de muzică uşoară la pian şi la acordeon.

Din cauza aşa-zisei "origini sociale nesănătoase" din timpul regimului comunist (din partea mamei - Midia Copetti-, Moculescu este de origine italiană, iar din partea tatălui - Nicolae Moculescu -, fost ofiţer în armata română interbelică, este de origine română), nu a putut urma cursurile universitare la Conservatorul din Bucureşti. S-a înscris la Facultatea de Mine din Petroşani, unde şi-a pus în evidenţă talentul de interpret muzical în cadrul orchestrei facultăţii.

În continuare, s-a dedicat exclusiv muzicii, activând ca pianist în localuri de bun renume din Bucureşti şi de pe litoralul Mării Negre. În această perioadă a început să compună melodii de muzică uşoară. Piesa lui de debut a fost "De-ai fi tu salcie la mal".

Este realizatorul emisiunii de televiziune "Atenţie, se cântă!". De asemenea, este membru al Uniunii Compozitorilor. A compus aproximativ 500 de melodii şi a luat peste 200 premii. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040653 (s)