News Flash:

Hexi Pharma si-a retras cererea de intrare in insolventa

17 Mai 2016
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
hexi2
Firma Hexi Pharma si-a retras cererea de intrare in insolventa, Tribunalul Bucuresti luand act de actiunea reprezentantilor societatii.
La data de 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat un dosar prin care firma Hexi Pharma solicita intrarea in insolventa. Potrivit informatiilor care apareau in cerere, societatea ar avea datorii de 23.426.229 lei.
Reprezentantii firmei si-au retras cererea marti, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a interzis dizolvarea, reducerea capitalului social sau instrainarea activelor Hexi Pharma.
"Admite cererea Parchetului. Dispune fata de Hexi Pharma, pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, urmatoarele masuri preventive de la 16 mai pana la 14 iulie inclusiv: interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdictia fuziunii, divizarii sau reducerii capitalului social, interzicerea instrainarii activelor, interzicerea platilor si transferurilor banesti, cu exceptia celor necesare pentru plata utilitatilor si a salariilor, interzicerea producerii si comercializarii de produse biocide", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 5, hotararea nefiind definitiva.
Cererea procurorilor a fost inaintata instantei dupa ce Hexi Pharma a anuntat ca a demarat deja procedurile legale pentru inchidere si ca isi va retrage toate produsele de pe piata, precizand ca in urma rezultatelor potrivit carora produsele biocide ale companiei prezinta diferente in concentratii intre valoarea declarata si cea masurata, firma isi cere scuze public.
Procurorii de la Parchetul General au anuntat, marti, ca au dispus efectuarea a doua constatari tehnico-stiintifice asupra produselor „Hexi Pharma” in dosarul privind dezinfectantii diluati folositi in spitalele din Romania, una fiind realizata la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM) iar cealalta la Institutul Cantacuzino, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Pana la acest moment, in dosar a fost pusa sub urmarire penala compania Hexi Pharma pentru "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0976 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038831 (s)