News Flash:

Sindicalistii din Sanatate din Timis se pregatesc de greva

17 Mai 2016
1000 Vizualizari | 0 Comentarii
greva sanatatae1
Personalul medical din spitalele din Timis, afiliat sindicatului SANITAS, ar putea declansa greva generala. Doctori, asistente, infirmiere si alti lucratori in sistemul medical sunt nemultumiti de salarii si conditiile de lucru. Au loc negocieri la Bucuresti, unde sindicalistii cer sa li se indeplineasca cerintele, dar, in acelasi timp, se strang semnaturi si pentru declansarea unei greve generale.
Zilele acestea au loc negocieri, la Bucuresti, cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, carora le sunt aduse in atentie revendicarile celor care lucreaza in domeniul sanitar. De asemenea, in 15 mai va avea loc un mare miting de protest in capitala Romaniei, unde vor participa si reprezentanti ai sindicatului SANITAS Timis, care numara aproximativ 4.000 de membri.
In acelasi timp s-a declansat strangerea de semnaturi pentru greva generala, care va avea loc daca negocierile si mitingul de protest raman fara niciun rezultat, la o data care urmeaza a fi stabilita. SANITAS Timis trebuie sa stranga peste 2.000 de semnaturi pentru a declansa greva generala in spitale (50 la suta plus 1 din numarul de membri). Sindicalistii din Timis au participat si la protestele care au avut loc la Bucuresti, saptamana trecuta, scrie tion.ro.
Sindicalistii vor salarii marite cu 25 la suta in 2016 si mai au si alte revendicari, printre care si cresterea PIB-ului pentru Sanatate la 6 la suta.
„Noi avem 10 revendicari, printre care eliminarea inechitatilor, cresterea salariilor cu 25 la suta in 2016, acordarea sporurilor specifice, elaborarea regulamentului de sporuri pentru personalul din sanatate, respectarea normativelor de personal in sistemul sanitar, deblocarea de posturi si PIB-ul pentru sanatate ar trebui sa fie de sase la suta”, a spus Livius Carstea, liderul SANITAS Timis.

sanitas ministerului sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007026 (s)