News Flash:

Guvernul urmeaza sa aprobe joi programul "Investeste in tine", care prevede acordarea de credite cu dobanda zero pentru tineri

21 Iunie 2018
856 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit3

Guvernul urmeaza sa aprobe, in sedinta joi, o ordonanta de urgenta privind implementarea programului guvernamental ”Investeste in tine”, care prevede acordarea de credite cu dobanda zero pentru tineri, dar si sa aloce bani din Fondul de rezerva bugetara municipiului Alexandria.
”Beneficiarii programului sunt in primul rand tinerii cu varsta cuprinsa intre 16-26 de ani care sunt cuprinsi in sistemul de invatamant sau care efectueaza cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educatiei Nationale. Acestia pot accesa un credit in valoare de 40.000 de lei cu dobanda zero, garantat in proportie de 80% de catre stat. Pot beneficia de acest program si persoanele cu varsta cuprinsa intre 26 de ani si 55 de ani care sunt in sistemul de invatamant sau care urmeaza cursuri de reconversie profesionala, pentru ca noi consideram ca si acestor persoane trebuie sa le dam o sansa. Aceste persoane pot beneficia de credite de 35.000 de lei. Mai mult, toti beneficiarii, fie ca ne referim la prima categorie, cei cu varsta intre 16-26 de ani, fie ca ne referim la cei cu varsta intre 26-55 de ani, pot beneficia in plus de 20.000 de lei, daca este angajat sau se angajeaza in timpul derularii programului. Cheltuielile sunt pentru o paleta larga de domenii. As aminti: educatia, sanatatea, cultura, sportul sau locuintele”, a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de saptamana trecuta, cand proiectul a fost lecturat pentru a doua oara.

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda sedintei de joi se mai regasesc un proiect de lege pentru completarea mentiunii privind transpunerea normelor Uniunii Europene din Legea nr.204/2006 privind pensiile facultative, un proiect de hotarare privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018, pentru municipiul Alexandria, judetul Teleorman, precum si un proiect de hotarare privind infiintarea, organizarea si functionarea Regiei Autonome ''Administratia Canalului Navigabil Bega'' Timis, sub autoritatea Ministerului Transporturilor.


guvernul credite dobanda alexandria
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006083 (s)