News Flash:

Grindeanu se implica in criza vaccinurilor: Nu este admisibil sa moara copii din cauza unor boli care pot fi prevenite

12 Mai 2017
881 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu5
Premierul Sorin Grindeanu a cerut constituirea rapida a unui grup operativ, format din reprezentanti ai Guvernului, ai societatilor profesionale, ai asociatiilor si societatii civile, care sa gaseasca solutii la criza vaccinurilor, anunta Guvernul Romaniei.
“Este responsabilitatea noastra, a Guvernului si a Ministerului Sanatatii, sa gasim solutii pentru asigurarea stocului necesar de vaccinuri. Nu putem impune prin lege obligativitatea vaccinarii, atata vreme cat nu sunt asigurate dozele necesare de vaccin”, a declarat Sorin Grindeanu.
Guvernul anunta ca acest grup operativ va avea un mandat clar, inclusiv de a veni cu propuneri de modificare a cadrului legal, astfel incat, pe termen scurt, sa permita achizitionarea dozelor de vaccin necesare, iar pe termen mediu, asigurarea stocurilor de vaccinuri in mod predictibil si continuu.
Premierul a cerut Ministerului Sanatatii si reprezentantilor societatilor profesionale, asociatiilor si societatii civile sa vina, intr-un timp cit mai scurt, cu propuneri de amendare a cadrului legal.
Pe de alta parte, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a aratat ca va propune constituirea Unitatii de management a Programului de vaccinare, in cadrul Ministerului Sanatatii, structura care va avea mandatul sa asigure achizitionarea continua si la timp a vaccinurilor, pentru a evita sincopele de aprovizionare, masura fiind promovata inainte de adoptarea proiectului Legii vaccinarii, printr-o Hotarare de Guvern.
“Este momentul sa actionam repede, tintit. Nu este admisibil sa moara copii din cauza unor boli care pot fi prevenite. Cred ca se impune sa vorbim si despre preventie si despre educatie pentru sanatate, iar aici medicii de familie au un cuvant important de spus”, a subliniat premierul Grindeanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011954 (s)