News Flash:

Greva de avertisment la Aeroportul Sibiu. Peste o suta de salariati au intrerupt lucrul

18 Aprilie 2018
885 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport sibiu

Peste o suta de sindicalisti de la Aeroportul Sibiu au intrerupt lucrurl, miercuri, si au declansat o greva de avertisment de doua ore, nemultumiti de negocierile pe care le oarta cu conducerea pentru incheierea unui nou contract colectiv de munca. Pe durata grevei, programata pana la ora 13.30, sunt programate sa soseasca sau sa plece sase aeronave.
Peste o suta de salariati ai Aeroportului Sibiu, care fac parte din Sindicatul Liber Independent al Aeroportului, au oprit lucrul, miercuri, si au declansat o greva de avertisment de doua ore.

Oamenii au iesit in fata aeroportului, avand banderole albe, dar si un steag tricolor.

“Revendicarile noastre se refera la salarii. Angajatii care nu participa la greva isi vor continua activitatea, iar angajatii aflati in greva se vor abtine de la orice actiune de natura sa impiedice continuarea activitatii de catre cei care nu participa la greva. Prin aceasta greva de avertisment dorim sa tragem un semnal de alarma”, spun reprezentantii sindicalistilor din Aeroport.

Potrivit acestora, contractul colectiv de munca din unitate a expirat in 28 februarie, iar negocierile pentru incheierea noului contract s-au impotmolit. Sindicalistii si conducerea Regiei Autonome au convenit asura salariilor, sporurilor si primelor, dar nu si asupra momentului de cand vor fi acordate acestea.

Sindicalistii cer ca valabilitatea documentului sa fie din momentul semnarii, in timp ce conducerea Aeroportului doreste ca acestea sa intre in vigoare din luna iulie.

La randul lor, reprezentantii conducerii au precizat ca “regia va depune toate eforturile necesare pentru a asigura desfasurarea activitatii aeroportuare in conditii de siguranta pe perioada desfasurarii grevei de avertisment, cu un impact minimal”.

Pe durata grevei, programata pana la ora 13.30, sunt programate trei sosiri si trei plecari.

 


aeroportului sibiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006963 (s)