News Flash:

GREVA de avertisment in Sanatate. Solidaritatea Sanitara picheteaza luni mai multe spitale. Protestul, in acelasi timp cu greva anuntata de Sanitas

7 Mai 2018
629 Vizualizari | 0 Comentarii
sanitas

Sindicatul Solidaritatea Sanitara a anuntat ca, luni, va organiza o „greva romaneasca” de avertisment prin pichetarea mai multor spitale ca forma de protest pentru sustinerea revendicarilor legate de sporuri. Protestul va avea loc in acelasi timp cu greva anuntata de Federatia Sanitas.
"Solidaritatea Sanitara se alatura formelor legale de protest pentru sustinerea revendicarilor comune. (...) In acest sens, in data de 7 mai 2018 Federatia „Solidaritatea Sanitara” va organiza, timp de doua ore, o „greva romaneasca” de avertisment (pichetarea spitalelor cu oamenii veniti de acasa, echipati in tinutele de protest, si greva japoneza din partea salariatilor aflati la serviciu) ca forma de protest pentru sustinerea revendicarilor organizatiei asa cum au fost formulate, concomitent cu greva de avertisment anuntata de Federatia Sanitas", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Sindicatul Solidaritatea Sanitara

Potrivit sursei citate, Federatia „Solidaritatea Sanitara” continua strangerea semnaturilor pentru greva, pana in acest moment exprimandu-si acordul pentru declansarea ei peste 23% din cei care fac parte din sindicat.

"Actiunile Federatiei „Solidaritatea Sanitara” se desfasoara in cadrul protestului impotriva „cresterilor salariale” care scad veniturile angajatilor din sanatate, continuand formele de protest desfasurate pana acum. Una dintre revendicarile esentiale ale Federatiei „Solidaritatea Sanitara” o reprezinta eliminarea „sanctiunilor pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale” pe care o constituie includerea in limita de 30% a sporurilor pentru garda si a celor pentru activitatea desfasurata in zilele nelucratoare, cea eficienta solutie constituind-o eliminarea acestei limite", se mai arata in comunicatul sindicatului.
Federatia Sanitas a anuntat ca, luni, va avea loc o greva de avertisment, urmand ca pe 11 mai angajatii din sanatate sa declanseze greva generala.

Potrivit calendarului propus de sindicat, greva de avertisment va avea loc luni, intre orele 09.00-11.00, iar pe data de 11 mai, angajatii din sanatate si din asistenta sociala vor intra in greva generala.

Sanitas reitereaza faptul ca organizatia ramane deschisa la dialog, in conditiile in care partea guvernamentala ofera solutii consistente pentru rezolvarea problemelor generate in Sanatate si Asistenta sociala prin aplicarea noii legi a salarizari.

Premierul Viorica Dancila a precizat ca sindicatele din Sanatate sunt chemate in data de 8 mai la discutii cu premierul si ministrii Muncii, Sanatatii si de Finante, legat de nemultumirile acestora privind sporurile.

Sindicalistii sustin ca sunt scaderi salariale in domeniu cuprinse intre 500 si 1.100 de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044904 (s)