News Flash:

Evaluarea Nationala pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a I Prima proba, luni. Calendarul examenelor

6 Mai 2018
530 Vizualizari | 0 Comentarii
evaluare

Peste 570.000 de elevi vor sustine, in perioada 7-24 mai, Evaluarile Nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, informeaza Ministerul Educatiei. Rezultatele obtinute nu vor fi publice si nici nu se vor trece in catalog.


Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, luni, 7 mai, va avea loc proba scrisa la limba romana, in cadrul Evaluarii Nationale pentru clasa a II-a. Testele de citire vor fi sustinute, marti, pe 8 mai. Proba la matematica este programat pe data de 9 mai, in timp ce testul de limba romana (scris si citit) pentru elevii din randul minoritatilor nationale se va desfasura pe 10 mai.

Elevii din clasa a IV-a vor sustine Evaluarea Nationala la limba romana pe 15 mai, iar testarea la matematica va avea loc a doua zi, pe 16 mai.

De asemenea, pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competentelor va incepe pe 23 mai cu testul la limba si comunicare, iar proba la matematica si stiintele naturii se va desfasura pe 24 mai, precizeaza Ministerul Educatiei.
Conform sursei citate, evaluarile se vor sustine in salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod normal. Acestea vor fi adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care i-ar putea influenta pe elevi.

"Testele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Durata alocata rezolvarii acestora este de 30 de minute pentru fiecare test sustinut de elvii din clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a IV-a si a VI-a. Acestea sunt evaluate in cadrul institutiei de invatamant, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimei probe", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de MEN.

Rezultatele obtinute la aceste evaluari nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei. Numarul elevilor care vor participa la aceste trei evaluari este de circa 575.000.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014752 (s)