News Flash:

Gregorian Bivolaru va fi judecat la Cluj

2 Martie 2016
934 Vizualizari | 0 Comentarii
Gregorian Bivolaru
Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, va fi judecat la Curtea de Apel Cluj intr-un dosar privind traficul de persoane, primul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 10 mai, transmitecorespondentul MEDIAFAX.
Dosarul lui Gregorian Bivolaru a fost inregistrat, luni, la Curtea de Apel Cluj, fiind stabilit primul termen de judecata in data de 10 mai 2016.
Surse judiciare au declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca judecarea cauzei nu are legatura cu extradarea acestuia din Franta si ca, in cazul in
care procedurile de extradare nu vor fi finalizate, Gregorian Bivolaru va fi judecat in lipsa.
”Curtea de Apel Cluj a inregistrat, luni, dosarul in care Gregorian Bivolaru si alte 19 persoane sunt judecate pentru trafic de persoane. Este vorba despre un apel la o sentinta a Tribunalului Cluj din 2015 prin care Bivolaru fusese achitat intr-un dosar de trafic de persoane, care este vechi, din 2007. Judecarea acestui dosar nu are legatura cu extradarea lui Bivolaru din Franta, daca nu se vor finaliza procedurile de extradare pana in 10 mai, acesta va fi judecat in lipsa”, au spus sursele citate.
Tribunalul Cluj l-a achitat in februarie 2015 pe Gregorian Bivolaru in dosarul de trafic de persoane instrumentat de DIICOT si in care acesta fusese trimis in judecata in 2007.
Potrivit solutiei judecatorilor Tribunalului Cluj, in dosarul de trafic de persoane instrumentat de DIICOT, Gregorian Bivolaru a fost achitat de patru infractiuni, iar pentru alte sase infractiuni de care era acuzat instanta a dispus incetarea procesului penal, pe motiv ca faptele s-au prescris.
"Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub invinuirea comiterii infractiunilor de constituire a unei organizatii cu caracter fascist (…) avand in vedere ca fapta nu era prevazuta de legea penala, de promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, avand in vedere ca fapta nu era prevazuta de legea penala (…). Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub invinuirea comiterii infractiunii de trecere ilegala a frontierei unui stat strain, avand in vedere ca art.1 al.1 din O.U.G. 112/2001, care sanctiona fapta de trecere ilegala a frontierei unui stat strain, a fost abrogat. (…) Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub invinuirea comiterii infractiunii de trafic de persoane", se arata in solutia judecatorului.
Potrivit documentului citat, faptele pentru care judecatorul a dispus incetarea procesului penal pe motiv ca s-au prescris sunt initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, instigare la discriminare, promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, trecere ilegala a frontierei de stat, instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.
In sentinta se arata ca instanta a constatat ca probele din dosar obtinute prin interceptarile telefonice sunt nelegale.
"Constata nelegalitatea probelor obtinute prin interceptarile telefonice si inregistrarile audio si dispune excluderea mijloacelor de proba constand in procesele-verbale de consemnare a convorbirilor inculpatului Bivolaru Gregorian, proceselor-verbale de perchezitie intocmite cu ocazia perchezitiilor efectuate in datele de 18 martie 2004, 19 martie 2004, 21 martie 2004, 22 martie 2004 si 23 martie 2004 si dispune excluderea din probatoriu a tuturor faptelor constatate si obiectelor ridicate si consemnate in procesele-verbale de perchezitie nelegale", se mai mentioneaza in document.
Instanta a constatat ca si rapoartele tehnico-stiintifice intocmite de Asociatia Psihologilor din Romania si de psihologii Luminita Petrescu si Tudorel Butoi sunt nelegale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 33 queries | Mysql time :0.037776 (s)