News Flash:

Gheorghe Stefan VA FI ELIBERAT! Fostul primar a plans in instanta

20 Septembrie 2017
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
gheorhe stefan
Fostul primar al orasului Piatra Neamt Gheorghe Stefan va fi eliberat conditionat dupa ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani si sase luni de detentie la care a fost condamnat pentru fapte de coruptie, a decis, miercuri, definitiv, Tribunalul Prahova.
Instanta a respins ca neintemeiata contestatia formulata de DNA Ploiesti impotriva sentintei pronuntate in data de 18 august de Judecatoria Ploiesti, decizia fiind definitiva.
Gheorghe Stefan, adus din detentie la Tribunal, a sustinut in sala de judecata ca regreta faptele pentru care a fost condamnat si ca nu va mai comite altele.
"Regret faptele si mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am facut", a spus Gheorghe Stefan cand instanta i-a acordat cuvantul in sedinta in care s-a judecat recursul DNA formulat fata de decizia de eliberare conditionata a fostului edil pronuntata pe fond de Judecatoria Ploiesti.
In instanta, Gheorghe Stefan a inceput sa planga si nu si-a mai continuat interventia.
In data de 18 august, Judecatoria Ploiesti a admis propunerea de eliberare conditionata formulata de comisia din cadrul Penitenciarului Ploiesti cu privire la Gheorghe Stefan, care a fost incarcerat la data de 3 octombrie 2016.
Pana la data formularii propunerii de eliberare conditionata de catre comisia din cadrul Penitenciarului Ploiesti, acesta a executat 297 de zile in detentie, la care s-au adaugat 235 de zile de arest preventiv si 13 zile considerate ca executate in urma muncii prestate, avand in total 545 de zile executate din pedeapsa totala, se arata in motivarea deciziei Judecatoriei.
Instanta de fond a aratat ca fostul primar a avut, pe parcursul detentiei, un comportament "pozitiv", iar eliberarea sa anticipata nu reprezinta un pericol pentru societate.
Gheorghe Stefan a fost condamnat la sase ani de detentie in dosarul Microsoft, insa Curtea de Apel Ploiesti a redus, in data de 26 iunie, printr-o decizie definitiva, la trei ani si jumatate de inchisoare aceasta pedeapsa, dupa ce a admis o contestatie la executare formulata de fostul primar, constatand ca sunt incidente dispozitiile articolului 19 din Legea 692/2002 (care prevad posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperarii in calitate de martor pentru alte cauze asemanatoare — n.r.).
De asemenea, Gheorghe Stefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti in luna aprilie la trei ani de detentie in dosarul privind finantarea PDL.
Ulterior, in luna iulie, Tribunalul Prahova a constatat ca faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Stefan in cele doua dosare sunt concurente si a stabilit ca, in urma contopirii pedepselor, fostul primar are de executat pedeapsa cea mai grea — trei ani si sase luni de detentie.
AGERPRES

pedeapsa coruptie tribunalul prahova gheorghe stefan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2788 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007225 (s)