News Flash:

Garnitura si vinul asortate la carnea de miel

15 Aprilie 2017
966 Vizualizari | 0 Comentarii
vin cu miel
La friptura de miel ai nevoie si de o garnitura care sa o complimenteze si sa ofere senzatia usoara langa o carne grea. Iata ce recomanda Foodstory in acest sens: 

Poti pune aproape orice leguma de primavara langa fripturile de miel. De la sparanghel si anghinare, pana la cartofi, fasole verde, mazare sau morcovi. Radacinoasele sunt favoritele, dar si cartofii pot fi reinventati cu un dressing potrivit si ierburi aromate, iar aromele bucatariei marocane se potrivesc si mai bine langa friptura traditionala de miel.
Iata si reteta pentru o salata de cartofi cu tarhon si saloteIngrediente: 3-4 linguri maioneza, 3 linguri tarhon tocat marunt, o salota (haceapa rosie) tocata marunt, 3 linguri otet, 900 g cartofi (mici), sare, piper. Metoda de preparare. Daca folosesti cartofi noi, spala-i bine si taie-i in jumatate, apoi pune-i la fiert in apa cu sare la foc mare, pana cand se inmoaie. Daca folosesti cartofi obisnuiti, fierbe-i in coaja. Dupa ce s-au fiert in cureti si ii tai in jumatati. Pune cartofii intr-un bol, adauga otetul, hasmaua tocata, tarhon, sare si piper dupa gust. Amesteca bine si apoi adauga maioneza. Amesteca din nou ca sa o incorporezi.
Ce vin alegiCe-ar fi masa de Paste fara un pahar de vin care sa complimenteze mancarea si sa antreneze simturile? Desi regula spune ca fiecare mancare se potriveste perfect cu un anumit tip de vin, nu poti pune pe masa cate un soi de vin pentru fiecare fel pe care il servesti. 
Un pahar de vin rosu pentru mielul rumenit. Cunoscatorii stiu ca vinul rosu se potriveste cu felurile de mancare din carne rosie. Cu cat e mai grea mancarea, cu atat e mai sec vinul. Astfel, lista de vinuri pentru mesele de Paste trebuie sa contina si o sticla de Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir. Cabernet Sauvingnon este un vin tare, in nuanta afinelor coapte, care iti lasa un gust usor uscat in gura, numai bun sa stinga un aperitiv cu multe maioneze, drob si oua si sa iti dezmorteasca limba pentru friptura de miel ce urmeaza. Merlot este mai putin sec decat un Cabernet Sauvignon, are gustul ierburilor aromatice si merge si el la fel de bine cu friptura de miel. Pinot Noir, rasfatatul francezilor, are arome mai fine, dar e un vin versatil care se potriveste pentru mese bogate in feluri cu carne. Un pahar de vin alb pentru friptura de curcan Daca anul acesta ai inlocuit mielul cu carnea de curcan, atunci si vinul pentru felul principal trebuie sa se schimbe. Carnurile de pasare cer un vin alb sec si nu ai sa dai gres daca alegi un Sauvignon Blanc.
Vinuri aromate pentru desert. Finalul mesei si momentul desertului poate sa ceara o noua sticla de vin. Nu trebuie sa servesti sampanie, aceasta nu se va potrivi neaparat cu deserturile foarte dulci. Poti incerca vinuri aromate si dulci naturale, cum sunt Tamaioasa, Busuioaca sau Muscatul. Se potrivesc si cu prajiturile si cu fructele. Daca ati servit deja cafeaua, dupa aceea puteti sa turnati in pahare un vin ars sau un lichior.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006388 (s)