News Flash:

FURTUNILE puternice fac ravagii in vestul Europei. Cel putin trei persoane au murit. Trafic aerian, dat peste cap pe mai multe aeroporturi

4 Ianuarie 2018
856 Vizualizari | 0 Comentarii
furtuna franta 3

Cel putin trei persoane au murit in urma furtunilor puternice din vestul Europei, sute de mii de locuinte au ramas fara electricitate, iar traficul aerian se desfasoara cu dificultate, relateaza site-ul BBC News.
Doua persoane au murit inecate pe coasta basca a Spaniei, dupa ce au fost spulberate de un val urias. Un schior in varsta de 21 de ani a decedat in Alpii Francezi, fiind lovit de un copac doborat de vant.

Pentru prima data, autoritatile olandeze au inchis toate cele cinci bariere maritime majore. Pe aeroportul din Amsterdam au fost inregistrate rafale de vant de peste 110 kilometri pe ora, sute de zboruri fiind anulate.

In Franta, 15 persoane au fost ranite in urma furtunii puternice, patru dintre acestea fiind in stare grava. La Paris, Turnul Eiffel si parcurile au fost inchise din cauza vantului.
In Elvetia, vantul puternic a provocat deraierea unui tren in centrul tarii, iar opt persoane au fost ranite. Aproximativ 14.000 de locuinte au ramas fara energie electrica, dupa ce vantul a inregistrat viteze de 195 de kilometri pe ora in apropierea orasului Lucerna.

Serviciul elvetian de meteorologie a emis avertismente pentru o mare parte a tarii. Mai multe drumuri au fost inchise, traficul cu feribotul a fost oprit in unele zone si peste 11 curse aeriene au fost anulate pe aeroporturile din Basel si Zurich.

Furtuna puternica a afectat si mai multe regiuni din Germania si Austria. Belgia se afla sub cod portocaliu de alerta, al doilea cel mai grav nivel de avertizare.

In Marea Britanie, cel putin patru persoane au fost ranite dupa caderea unor arbori, iar mii de locuinte au ramas fara electricitate. Vantul a atins viteze de pana la 161 de kilometri pe ora. Orasele si satele aflate pe coasta au fost cel mai grav afectate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006161 (s)