News Flash:

FSLI: "Prelungirea cu o saptamana a vacantei de iarna, benefica pentru elevi si cadrele didactice"

14 Septembrie 2015
991 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi cl 3
Prelungirea cu o saptamana a vacantei de iarna si amanarea cu o saptamana a incheierii cursurilor din anul scolar 2015-2016 este o masura benefica atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice, sustin reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).
Potrivit Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), care are aproape 180.000 de membri si apara drepturile si interesele a 62 la suta dintre salariatii sistemului de invatamant preuniversitar, masura luata de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice de a schimba structura anului scolar este una justa, chiar daca a fost luata cu intarziere.
"Modificarea structurii anului scolar 2015-2016, facuta, ce-i drept, dupa ce a fost stabilita o alta varianta, in sensul de a se mari cu o saptamana vacanta de iarna si de a se amana tot cu o saptamana incheierea cursurilor, este una benefica, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice", a spus presedintele FSLI, Simion Hancescu, citat intr-un comunicat de presa transmis duminica de federatia sindicala.
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a sustinut prelungirea cu o saptamana a vacantei de iarna, avand in vedere ca in prima saptamana dupa Anul Nou, prezenta la cursuri a fost scazuta in foarte multe unitati de invatamant, deoarece in aceasta perioada mai sunt doua sarbatori foarte importante si cu traditie pentru crestinii ortodocsi.
"Prelungirea cu o saptamana a vacantei de iarna este benefica si din alt punct de vedere. Aceasta masura conduce si la o economie importanta, pe care statul roman o face la cheltuielile privind incalzirea spatiilor scolare si iluminarea acestora", a precizat Simion Hancescu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005883 (s)