News Flash:

Fotbalistul Marc Bartra ranit in atacul din Dortmund a fost operat

12 Aprilie 2017
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
Marc Bartra
Fotbalistul Marc Bartra, ranit in atacul cu dispozitive explozive, care a avut loc marti seara, la Dortmund, a fost operat in cursul noptii la bratul drept, iar intre timp politia germana incearca sa afle cine a comis acest atac, in apropiere de locul deflagratiei fiind descoperita si o scrisoare de revendicare.
Politia din Dortmund a confirmat ca in jurul hotelului unde erau cazati jucatorii si stafful echipei de fotbal Borussia Dortmund (BVB) au fost detonate trei dispozitive explozive, in momentul in care jucatorii tocmai se urcasera in autorcar si pornisera spre stadion, scrie presa germana.
"Inaintea meciului de Champions League dintre BVB si AS Monaco, a avut loc o explozie langa autocarul BVB la putin timp dupa ora 19:00. Locul incidentului este Wittbräuckerstraße/Schirrmannweg, in Dortmund-Höchsten.
Potrivit actualelor informatii, geamurile autocarului au fost sparte total sau partial de deflagratie si o persoana a fost ranita. Nu se poate spune deocamdata ce fel de explozie a fost, ce a cauzat-o si unde exact s-a petrecut", a declarat seful politiei locale din Dortmund, citat de Deutsche Welle.
Persoana ranita la care fac referire reprezentantii politiei este fotbalistul Marc Bartra, care a suferit o ruptura la incheietura mainii drepte si mai multe taieturi pe brat, din cauza geamului spulberat de explozie. Acesta a fost supus unei interventii chirurgicale in timpul noptii, reprezentanti ai clubului de fotbal precizand ulterior ca jucatorul este in siguranta, dar fara a da alte detalii.
La scurt timp dupa explozie, portarul echipei, Roman Burki, care se afla chiar langa Bartra cand a fost detonata incarcatura exploziva, a povestit ce s-a intamplat.
"Autobuzul a intrat pe strada principala, cand s-a auzit un boom imens, o adevarata explozie. Stateam pe randul din spate, langa Marc Bartra, cel lovit de fragmente... Dupa explozie, toti ne-am culcat la podea" a declarat Burki pentru postul de televiziune Sky.  
Politia nu confirma, deocamdata, ca ar fi fost vorba de un atentat terorist, dar admite ca a fost "un atac cu dispozitive explozive puternice", plasate intr-un tufis in apropierea locului unde era parcat autocarul echipei de fotbal din Dortmund.
La fata locului a fost gasita si o scrisoare iar politistii verifica autenticitatea acesteia. Autorul scrisorii revendica atacul, care ar fi fost unul cu tinta clara, dar cu motivatie nelamurita, conform politiei locale. De asemenea este cautat un automobil cu numere de inmatriculare straine, precizeaza Deutsche Welle.
Partida dintre Borussia Dortmund si Monaco, din cadrul Ligii Campionilor Europeni la Fotbal, care trebuia sa aiba loc marti, s-a amanat ca urmare a acestui atac si a fost programata sa se dispute miercuri, dar in conditii de securitate sporita.
Mediafax.ro

marc bartra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006265 (s)