News Flash:

Fostul sef al CJ Timis, trimis in judecata

18 August 2015
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
Constantin Ostaficiuc
Fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Timis Constantin Ostaficiuc a fost trimis in judecata, alaturi de alte noua persoane, in dosarul finantarii echipei de fotbal Poli Timisoara de catre CJ, in perioada in care clubul de fotbal ii apartinea omului de afaceri Marian Iancu.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a sapte angajati sau fosti angajati ai Consiliului Judetean Timis, precum si a trei fosti sefi ai FC Politehnica Timisoara SA, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, au fost trimisi in judecata fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis Constantin Ostaficiuc si fostul secretar al aceleiasi institutii Petrisor Nadastean, acuzati de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata.
De asemenea, functionarii publici Razvan Hrenoschi, Daniela Pepa Octavia, Dan Sabin Cionvica, Petru Borza, Mircea Marian Mihut au fost trimisi in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu in forma continuata.
Au mai fost trimisi in judecata si Gheorghe Haic Chivorchian, Ion Negrei si Liviu Ioan Rosca, care aveau functii de conducere la FC Politehnica Timisoara SA, ei fiind acuzati de complicitate la abuz in serviciu in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.
Potrivit rechizitoriului, Ostaficiuc si Nadastean, profitand de functii si contrar prevederilor legale, au aprobat si dispus, in perioada 2008-2011, alocarea si plata, cu sprijinul celorlalti inculpati, din bugetul judetului Timis, a sumei de 9.950.000 lei catre S.C. Politehnica Timisoara S.A., in conditiile in care finantarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice era limitata la entitatile fara scop lucrativ, in conditiile in care S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A, devenita ulterior S.C. Politehnica Timisoara SA, era organizata ca societate pe actiuni.
De asemenea, Ostaficiuc si Nadastean au initiat procedurile de obtinere si apoi au avizat favorabil o hotarare a Consiliului Judetean Timis, in baza careia, in aprilie 2008, s-a semnat protocolul de colaborare intre Consiliul Judetean Timis si S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A. (societate condusa la acea vreme de Marian Iancu), avand ca obiect sustinerea echipei de fotbal, invocand ca si considerent social necesitatea realizarii proiectului de ridicare a nivelului performantei sportive si asigurarea conditiilor de accedere si participare la competitiile de club UEFA. Mediafax.ro

poli timisoara marian iancu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006852 (s)