News Flash:

Fostul primar Ciuhandu, pus sub acuzare de DNA

15 Septembrie 2015
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
ciuhandu
Eternul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, aloca bani Clubului Poli Timisoara, de unde ginerele lui incasa bani frumosi
Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost pus sub acuzare, luni, de procurorii DNA Timisoara, in dosarul finantarii din bani de la bugetul local a Clubului de fotbal Poli Timisoara, in perioada in care patronul clubului era Marian Iancu. 
Surse judiciare au declarat luni ca Gheorghe Ciuhandu a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu. ”Miercuri va fi audiat din nou la DNA Timisoara. Prejudiciul este enorm”, au declarat sursele mentionate.
Raportul Curtii de Conturi a aratat ca atat finantarile clubului timisorean de fotbal venite din partea Consiliului Judetean, cat si din partea Primariei Timisoara, au fost ilegale. 
Prejudiciul este de 31.669.417,71 de lei. Primaria a contestat in instanta Raportul Curtii de Conturi, dar a pierdut. Magistratii timisoreni au motivat ca potrivit Legii nr. 273/2006, cheltuielile bugetare pot fi antrenate doar in conditiile existentei unei baze legale si cu respectarea acesteia. „In acest cadru, se constata ca scopul contractului de asociere a fost acele de a fi acoperite cheltuielile echipei de fotbal, conform HG nr. 1447/2007, fara a fi stabilita o contrapartida in beneficiul asociatului Consiliului Local, aceasta pentru ca obligatiile stabilite in sarcina clubului (...) nu pot fi calificate ca si contrapartida in livrari de bunuri si servicii, astfel ca forma contractului de asociere nu este specifica naturii acestui contract (...). Tribunalul retine, de asemenea, ca societatea cu care Consiliul Local a incheiat contractul de asociere este o societate comerciala pe actiuni”, au aratat in Motivarea sentintei, judecatorii.
Gheorghe Ciuhandu va reveni la audieri la DNA Timisoara miercuri.
In acelasi dosar mai e acuzat de abuz in serviciu si secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, care a fost in functie si in mandatul Ciuhandu. 
Surse judiciare au declarat ca in perioada in care „Consiliul aloca bani Clubului Poli Timisoara, ginerele lui era jucator la Poli Timisoara si incasa bani frumosi”.
Pe de alta parte, DNA Timisoara i-a pus recent sub acuzare pentru abuz in serviciu si pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si pe secretarul administratiei judetene din perioada respectiva, Petrisor Nadastean, tot pentru finantarea Poli in timpul lui Marian Iancu, prejudiciul creat in acest dosar ridicandu-se la 9,5 milioane de lei.
Procurorii DNA Timisoara au dispus, in iulie, si instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pana la concurenta sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF).
Potrivit surselor DNA, in cursul anului 2008, „angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare, pentru alocarea unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A”.
„Concret, acestia au avizat, cu incalcarea dispozitiilor legale, o hotarare a Consiliului Judetean Timis si au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performantei sportive si asigurarea conditiilor de accedere si participare a echipei la competitiile de club UEFA. In baza acestor documente, cu incalcarea dispozitiilor legale, au fost acordate societatii comerciale mai sus mentionate, care, la acel moment, inregistra restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat si catre finantatorul Consiliul Judetean Timis, mai multe sume de bani totalizand peste 1.000.000 euro, suma ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judetean Timis”, sustin procurorii.
„In realitate, acesti bani au fost utilizati de catre firma respectiva in alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor si penalitatilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de inchiriere si intretinere a stadionului „Dan Paltinisanu” aflat in proprietatea Consiliului Judetean Timis si inchiriat echipei de fotbal, precum si pentru plata datoriilor fiscale stabilite in sarcina clubului de fotbal rezultate din executari silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finantelor Publice, etc”, au mai constatat procurorii.

gheorghe ciuhandu dna timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007015 (s)