News Flash:

Finantare europeana pentru Festivalul Lubenitei de Gottlob

16 August 2014
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Lubenitei de Gottlob
Festivalul Lubenitei de Gottlob se va prezenta de anul viitor intr-o noua infatisare, de calitate superioara, dupa ce a reusit sa castige un proiect european de peste 47.000 de euro.
Tone de pepeni verzi au umplut, vineri, strazile comunei timisene, imbiindu-i pe gurmanzi sa savureze feliile rosii, extrem de dulci si zemoase, si facandu-i pe edilii localitatii sa insiste in demersul lor de branduire a lubenitei locale.
'De doi ani asteptam din partea Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci eticheta pentru a inregistra oficial lubenita de Gottlob. Ne tot dau termene, de la o luna la alta. A trecut anul, a mai trecut un an. Sub asa-zisa sigla 'lubenita de Gottlob' se vand lubenite din toate celelalte regiuni, ceea ce noua ne face un deserviciu. Pepenii nostri sunt foarte dulci si zemosi', a declarat presei Cristian Cerba, viceprimarul comunei Gottlob.
Administratia comunala a eliberat pana acum doar 60 de certificate de producator pentru cultivatorii de lubenite de Gottlob, dar pietele din marile orase sunt pline de etichete ce poarta aceasta marca si care sunt atasate acestor fructe.
Cultura acestui fruct este straveche printre svabii din comuna, unul din zece locuitori fiind cultivator de lubenite.
La festivalul dedicat lubenitei, sambata si duminica, concerteaza trupe renumite, intre care Ansamblul 'Zvinita' din Serbia si trupa cantaretei sarbe Lepa Brena, Pera Teodorovici si The Week-end Band. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0992 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035412 (s)