News Flash:

Festivalul de film Ceau, Cinema, la final! Mii de timisoreni au participat la eveniment

28 Iulie 2015
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
ceau cinema
Cea de-a doua editie a festivalului de film Ceau, Cinema! s-a incheiat cum nu se putea mai bine. O multime de persoane s-au bucurat de ultima zi a evenimentului, iar, per total, festivalul a reusit sa stranga un public de mii de spectatori. Cei care au trecut in acest an pe la Ceau, Cinema s-au putut bucura de proiectii dintre cele mai bune, dar si de animatii, scurtmetraje si intalniri cu actori si regizori celebri.
In perioada 22 – 26 iulie, iubitorii de cinematografie s-au putut delectat cu cinci zile cu si despre film. Festivalul Ceau, Cinema!, ajuns la cea de-a doua editie, s-a desfasurat in mai multe locatii din Timisoara, dar si la Gottlob.
In cele cinci zile de festival, amatorii de filme au putut sa vizioneze pelicule straine, dar si romanesti, o multime de scurtmetraje si animatii. Curiosii au putut sa participe si la diferite workshop-uri si discutii la care au fost prezenti actori si regizori de top. In cifre, Ceau, Cinema! 2015 a insemnat 19 lungmetraje europene proiectate, dintre care cinci in premiera romaneasca, sapte scurtmetraje si patru programe de animatii si mini-documentare, doua ateliere deschise cinefililor si trei dezbateri despre cinema cu regizori si cronicari de film. De asemenea, festivalul nu a dus lipsa nici de invitati de seama precum celebra Irina Margareta Nistor, care a declarat ca s-a simtit mai bine la evenimentul de aici, decat la celebrul festival de film Sundance, scrie tion.ro.
Trofeul Ceau, Cinema! a fost acordat, de catre juriu, filmului polonez „Ingerul atotputernic” (The Nighty Angel). Pelicula spune povestea tragica, dar plina de speranta, a unui personaj care sufera de alcoolism. In cadrul festivalului, filmul a fost premiat cu 1000 de euro.
Un premiu s-a dat si din partea publicului, rezultat in urma votului exprimat de spectatori dupa fiecare vizionare. Trofeul a fost acordat pentru Pelicula Afterlife, a regizorului maghiar Virag Zamboracz. Premiul publicului este in valoare de 500 de euro.
In total, in cele cinci zile de festival, pe la eveniment au trecut peste 2000 de spectatori.

gottlob workshop-uri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004738 (s)