News Flash:

Femeile care au avut cancer de san trebuie sa consume soia

21 Aprilie 2018
922 Vizualizari | 0 Comentarii
soia mare 3

Consumul de soia este recomandat femeilor care au supravietuit cancerului mamar, se arata intr-un studiu recent. 

Despre beneficiile consumului de soia au existat ample dezbateri in ultimii ani. Dupa zeci de ani de discutii in lumea stiintifica, expertii au tras concluziile. Un studiu realizat pe 6.200 de femei arata ca soia este asociata cu riscul scazut de deces si reface organismul femeilor care au suferit de cancer la san, scrie webmd.com.

Ce spun cercetatorii de la Universitatea Tufts din Massachusetts despre consumul de soia 
Oamenii de stiinta de la Universitatea Tufts din Massachusetts au observat ca persoanele care au consumat frecvent produse pe baza de soia au avut un risc mai mic de deces dupa 10 ani de la incheierea tratamentului pentru cancerul mamar. 

Cand este soia un aliment periculos pentru femei?

"Pe parcursul cercetarii noastre, nu am gasit dovezi ale efectelor nocive care sa fie asociate consumului de soia in randul femeilor diagnosticate cu cancer la san," a declarat autoarea principala a studiului, Dr. Fang Fang Zhang.

"In general, nivelul ridicat de consum de alimente din soia a fost asociat cu o scadere de circa 21% a riscului de deces, in randul pacientelor cu un astfel de regim alimentar, prin comparatie cu persoanele care nu au inclus soia in dieta lor," mai adauga autoarea.

Proprietatile consumului de soia 
1. Soia creste in mod natural nivelul de estrogen si este recomandat femeilor aflate la menopauza.
2. Cele mai cunoscute produse din soia, branza tofu, pasta de fasole din soia, iaurtul sau branza din soia contribuie din plin la intarirea oaselor. 
3. Proteinele din soia scad nivelul trigliceridelor din sange. Acest aliment este recomandat bolnavilor de inima.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004957 (s)